Alimente gustoase și bogate în calorii pe care să nu le eviți când vrei să slăbești

Când vrei să scapi de kilogramele nedorite, nu trebuie să elimini din meniul tău alimentele bogate în calorii! Consumându-le cu moderație, ele te ajută să scazi în greutate și să te simți bine în pielea ta. Condiția este să le alegi pe cele sănătoase, așa că iată care sunt! 

image

În procesul de slăbire este important numărul de calorii pe care îl consumi zilnic! În medie, pentru a slăbi 1 kilogram pe săptămână, o femeie trebuie să se limiteze la 1500 de calorii pe zi, iar un bărbat la 2000 de calorii. În acest număr, te poți încadra cu cantități mici de alimente sănătoase. Le poți păstra în mediul tău inclusiv pe cele care conțin grăsimi benefice sau carbohidrați, deoarece, în contexul unei diete hipocalorice, susțin pierderea în greutate, te scapă de pofta de dulce și conferă sațietate. 

Citește și: Deserturi delicioase pe care le poți introduce în dieta de slăbit 

Pește gras 

Din mediul de slăbit nu trebuie să lipsească peștele gras, precum somonul și sardinele, deoarece sunt printre cele mai importante surse de proteine dintre toate alimentele!  Peștele gras conține grăsimi sănătoase, cum sunt acizii grași omega-3, care te ajută să te simți sătul și să previi pofta de alimente „interzise”. Consumă 100 g. de pește gras la cină cu o salată verde sau cu legume la abur sau la grătar! 

Unt de arahide 

Poate că untul de arahide este bogat în calorii, dar asta nu trebuie să te împiedice să îl adaugi în dieta de slăbit! Consumat cu moderație, la micul dejun sau la gustare, (câte o linguriță), untul te arahide te ajută să previi apariția poftelor nesănătoase sau execesele alimentare datorită conținutului său de fibre și proteine. Mai mult, potrivit unui studiu, două lingurițe de unt de arahide pe zi ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge dacă este consumat cu o sursă de fibre, precum o felie de pâine prăjită integrală sau un măr. 

Desert 

În dieta de slăbit nu este bine să elimini deserturile sănătoase, deoarece pierderea în greutate este un proces lung, iar pe tot acest parcurs s-ar putea să te tenteze alimentele cu zahăr, bogate în calorii. Așadar, este bine să îți prepari propriile deserturi fără zahăr și făină albă, pe care să le consumi dimineața sau la gustare. Iată aici un desert sănătos, care te-ar putea ajuta să slăbești! 

Consumă și cartofi! 

Și-au câștigat o reputație proastă în ceea ce privește pierderea în greutate, însă cartofii consumați fierți și la masa de prânz te ajută să te simți sătul o perioadă lungă te timp, îți oferă energie și nutrienți importanți pentru digestie, așa cum sunt fibrele.

Citește și: Shutterstock 



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg