5 preparate rapide și cum să le păstrezi proaspete

Indiferent că vorbim despre micul dejun, prânz sau cină, este important să pregătești rețete sănătoase și gustoase.

image

Mai ales că acum, primăvara, ai la dispoziție o gamă variată de fructe și legume pentru mese hrănitoare. Iată cinci idei de preparate rapide, echilibrate și savuroase, precum și sfaturi pentru a le păstra proaspete.

1.  Supă-cremă de legume

Supa-cremă este o rețetă delicioasă și sănătoasă. Pentru o varietate de culori, folosește ingrediente proaspete, precum cartofi, roșii, morcov, dovleac, mazăre sau ciuperci.

Rețeta este una simplă: după ce fierbi toate legumele, le pasezi până obții consistența dorită. Pentru o textură cremoasă, adaugă unt, brânză, iaurt sau smântână, după preferințe. Toate acestea se potrivesc de minune cu o porție de crutoane și multă verdeață proaspătă.

Cu temperatura optima in frigider, poți păstra supa-cremă într-un borcan de sticlă. Cel mai bine este să o depozitezi pe rafturile din mijloc, în așa-numita zonă rece, unde se va menține timp de aproximativ 1-2 zile.

2.  Omletă pufoasă

Omleta este un preparat versatil, deoarece poți adăuga ciuperci, carne proaspătă sau mezeluri, diferite legume, brânzeturi și verdețuri pentru un plus de aromă. Este o bună sursă de proteine și energie, cu un gust bogat.

Pentru a pregăti omleta pentru a doua zi, folosește produse cât mai proaspete. De exemplu, dacă vrei să adaugi șuncă și cârnați, atunci păstrează-le pe acestea pe rafturile de jos, în zona cea mai rece a frigiderului, pentru a le menține proaspete.

După ce s-a răcit, pune omleta într-un prosop de hârtie pentru ca acesta să absoarbă excesul de grăsime. Se poate păstra în frigider timp de 1-2 zile, într-un recipient din sticlă bine închis și poate fi adăugată, de exemplu, într-o salată.

3.  Smoothie delicios

Smoothie-ul este un mix savuros de fructe și legume, în combinație cu apă, lapte sau iaurt. Este nutritiv și bogat în vitamine și antioxidanți.

Pentru pregătirea sa, ai la dispoziție mai multe variante de produse proaspete: banane, mere, fructe de pădure, avocado, țelină, sfeclă sau frunze de salată. Rezultatul final poate fi atât răcoritor, cât și sățios, iar pentru aceasta adaugă diverse cereale (ovăz, quinoa), semințe (chia, in), nuci, migdale sau caju. Pentru un plus de aromă, amestecă în băutură și câteva condimente: scorțișoară, ghimbir sau turmeric.

Deoarece smoothie-ul oxidează repede, se recomandă să fie consumat imediat ce a fost pregătit. Cu toate acestea, se poate păstra în frigider, într-un borcan din sticlă bine închis, timp de aproximativ 12 ore.

4.  Salată crocantă cu dressing

O salată gustoasă se pregătește ușor cu ingredientele din frigider, fie că vorbim despre legume, fructe, ouă, avocado, carne sau brânzeturi. Dressingul, unul simplu, cu oțet sau zeamă de lămâie sau unul elaborat, cu vin roșu, muștar, maioneză sau praf de ardei iute, fixează gustul preparatului, așa că acordă-i atenție.

Poți păstra salata în frigider aproximativ 1 zi, într-un recipient închis, deși gustul acesteia se poate schimba. De aceea, recomandarea este să pui dressingul într-un recipient separat și să-l adaugi în salată doar în momentul în care o vei consuma.

5.  Cheesecake cu fructe de sezon

Un cheesecake răcoritor și gustos este perfect atunci când îți dorești ceva dulce, deoarece este ușor de pregătit și poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 3-4 zile.

Pentru un blat rapid, amestecă niște biscuiți digestivi cu unt și presează totul într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Pregătește crema de brânză și pune totul în frigider. Ocupă-te de jeleul de fructe, iar după ce acesta s-a răcit, asamblează cheesecake-ul. La final, este recomandat să îl lași peste noapte în frigider, pentru ca întreaga compoziție să se lege.

Aceste rețete rapide și gustoase te vor energiza în orice moment al zilei. Deși dau impresia unor preparate care se consumă imediat, dacă le vei păstra corespunzător în frigider, te vei putea bucura mai mult timp de ele.

Sursă foto: Pexels.com