Cu ce poți să înlocuiești ouăle în rețetele tale preferate

Mai sunt doar câteva zile până când o să înceapă Postul Paștelui, iar dacă te temi că preparatele tale preferate nu vor mai avea același gust și textura, deoarece nu vei mai folosi ouă, îți spunem că nu ai de ce să îți faci griji! Iată cum poți să înlocuiești ouăle cu succes! 

image

Fie că te pregătești de Postul Paștelui sau urmezi deja o dietă vegană, aceste ingrediente te vor ajuta să gătești mâncăruri delicioase, fără să folosești vreun ou. 

Citește și: „Pot să consum ouă vopsite din comerț?” Da, dar cu anumite condiții 

Piure de mere 

Mărul este bogat în pectină, un tip de fibre alimentare care acționează ca un agent de îngroșare, iar piureul de mere (sau merele pasate) va face o treabă excelentă în înlocuirea ouălor în produse de panificație, precum: prăjituri sau pâine. Potrivit „Reader's Digest”, un sfert de cană cu mere pasate echivalează cu un ou mare. Reține că mărul va oferi produsului final o aromă ușor fructată. 

Semințe de in sau chia 

Când semințele de in sau de chia sunt amestecate cu apă, ele formează un amestec gros, lipicios, care poate fi folosit în locul ouălor. Amestecă o lingură de semințe de in sau de chia măcinate cu 3 linguri de apă și așteaptă câteva minute până când amestecul se îngroașă. Poți să le folosești în sosurile pentru friptură sau la pregătirea prăjiturilor. 

Vezi și: Ouăle vegane: din ce sunt făcute, ce gust au și în ce preparate pot fi folosite 

Piure de banane

Știai că piureul de banane poate fi un substitut excelent al oului? Mai exact, un sfert de cană cu banane pasate poate înlocui un ou în prăjituri și pâine. Reține că folosirea bananelor va aduce un plus de umiditate rețetei.  

Apă carbogazoasă 

Pentru prăjituri pufoase, folosește apă minerală! Apa carbogazoasă înlocuiește ouăle în rețetele în care acestea ar fi fost folosite pentru dospit. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești un ou cu un sfert de cană cu apă carbogazoasă. Pont: Pentru rezultate bune, adaugă apa minerală la final, după ce ai pus untul și zahărul în bol. La final, este bine să adaugi și puțin lapte. 

Sursă foto: Shutterstock