Cu ce poți să înlocuiești ouăle în rețetele tale preferate

Mai sunt doar câteva zile până când o să înceapă Postul Paștelui, iar dacă te temi că preparatele tale preferate nu vor mai avea același gust și textura, deoarece nu vei mai folosi ouă, îți spunem că nu ai de ce să îți faci griji! Iată cum poți să înlocuiești ouăle cu succes! 

image

Fie că te pregătești de Postul Paștelui sau urmezi deja o dietă vegană, aceste ingrediente te vor ajuta să gătești mâncăruri delicioase, fără să folosești vreun ou. 

Citește și: „Pot să consum ouă vopsite din comerț?” Da, dar cu anumite condiții 

Piure de mere 

Mărul este bogat în pectină, un tip de fibre alimentare care acționează ca un agent de îngroșare, iar piureul de mere (sau merele pasate) va face o treabă excelentă în înlocuirea ouălor în produse de panificație, precum: prăjituri sau pâine. Potrivit „Reader's Digest”, un sfert de cană cu mere pasate echivalează cu un ou mare. Reține că mărul va oferi produsului final o aromă ușor fructată. 

Semințe de in sau chia 

Când semințele de in sau de chia sunt amestecate cu apă, ele formează un amestec gros, lipicios, care poate fi folosit în locul ouălor. Amestecă o lingură de semințe de in sau de chia măcinate cu 3 linguri de apă și așteaptă câteva minute până când amestecul se îngroașă. Poți să le folosești în sosurile pentru friptură sau la pregătirea prăjiturilor. 

Vezi și: Ouăle vegane: din ce sunt făcute, ce gust au și în ce preparate pot fi folosite 

Piure de banane

Știai că piureul de banane poate fi un substitut excelent al oului? Mai exact, un sfert de cană cu banane pasate poate înlocui un ou în prăjituri și pâine. Reține că folosirea bananelor va aduce un plus de umiditate rețetei.  

Apă carbogazoasă 

Pentru prăjituri pufoase, folosește apă minerală! Apa carbogazoasă înlocuiește ouăle în rețetele în care acestea ar fi fost folosite pentru dospit. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești un ou cu un sfert de cană cu apă carbogazoasă. Pont: Pentru rezultate bune, adaugă apa minerală la final, după ce ai pus untul și zahărul în bol. La final, este bine să adaugi și puțin lapte. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg