Chilli con carne, pentru weekendurile în familie sau între prieteni
Această rețetă de chilli este posibil să devină unul dintre felurile de mâncare cele mai bune de servit prietenilor la întâlnirile din weekend.
Chili con carne este un preparat clasic, preferatul multor gospodării. Este relativ ieftin și ușor de pregătit. Rezultatul final este o tocană bogată în arome datorate cărnii, legumelor și condimentelor. Chiar dacă nu pare la prima vedere, acest preparat poate fi o alegere grozavă când primeşti mai multe persoane în vizită. Majoritatea ingredientelor de care ai nevoie sunt ușor de găsit la un preț rezonabil.
Aceast fel de mâncare se poate servi foarte bine cu piure de legume, cartofi prăjiţi sau garnitură de orez. Dacă ți se pare că sosul este puțin prea amar din cauza roşiilor, atunci adaugă puţin zahăr. Dacă nu-ţi place fasolea, o poţi înlocui cu morcovi tăiați cubulețe.
Ingredientele necesare pentru două porţii generoase
800 g carne tocată, de pui
30 ml ulei
1 ceapă
1 ardei iute
3 căței de usturoi
400 g fasole roșie, din conservă
200 g porumb, din conservă
400 g roșii pasate
oregano
chimen
coriandru
boia de ardei iute
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci cel mai bun burrito mexican. Reţeta tradiţională cu carne de vită
Cum să-l prepari uşor
Încingi uleiul și călești ceapa tocată, până devine sticloasă.
Adaugi carnea de pui, ardeiul iute tocat, oregano, chimen, coriandru, boia de ardei, sare și piper, după gust. Lași să fiarbă în suc propriu până carnea se pătrunde.
Vezi și: Rețeta clasică de ardei grași suculenți umpluţi cu legume şi carne
Adaugi apoi roșiile pasate, fasolea scursă și spălată sub un jet de apă și porumbul scurs. Lași să mai clocotească cinci minute și stingi focul.
FOTO: Shutterstock