5 sandvișuri delicioase pentru o masă rapidă și sănătoasă
Vrei un prânz sau o cină ușoară, simplă și sățioasă, dar ai rămas în pană de idei? Nu, nu este cazul să pui mâna pe telefon și să comanzi ceva. Optează pentru sandvișuri proaspete și gustoase pentru o masă rapidă, deloc plictisitoare.
Indiferent dacă ești vegetarian, vegan sau dacă îți plac sandvișurile cu friptură, orice ai face și ce ai alege, nu uita să folosești o pâine bună, să adaugi un element de aciditate, cum ar fi câteva felii de murături, și să fii creativ cu toppingurile alese.
Încearcă aceste cinci rețete care îți vor schimba complet părerea despre banalul sandviș cu brânză și șuncă.
1. Sandviș picant cu ou și legume
De ce să nu iei micul dejun la cină? O minunată ciabatta, brânză, omletă cu legume, un sos picant și câteva muraturi asortate. Ce ți-ai putea dori mai mult?
Ai nevoie de pâine ciabatta, o cană de ardei grași tăiați cuburi, o ceapă roșie tocată, șase ouă, sare, piper și busuioc uscat, brânză rasă (după gust), sosul iute preferat și câțiva castraveciori murați.
Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, încălzește uleiul, adaugă ardeii și ceapa și călește-le. Bate bine ouăle cu sare, piper și busuioc uscat. Adaugă ouăle peste legume, amestecând constant până se gătește omleta. Ia-o de pe foc și presară brânza.
Taie ciabatta în jumătate, pe lungime, deschide-o, scoate o parte din miez, presară omleta cu legume, stropește cu sosul iute preferat și adaugă felii de castraveciori murați. Închide sandvișul și taie-l în patru.
2. Gyros de pui și ierburi aromate
Pentru un prânz sănătos, aromat, cu un conținut scăzut de calorii, alege un gyros mediteranean cu pui, ardei copt și tzatziki. Poți pregăti sandvișul cu pui în doar 15 minute.
Pe lângă pâinea tip pită sau lipiile integrale, ai nevoie de un piept mare de pui fără piele, ulei de rapiță (pentru periaj), un cățel mic de usturoi, zdrobit, ½ linguriță oregano uscat, două linguri iaurt grecesc, o bucată de castravete ras și bine stors, două linguri de mentă tocată, două lipii integrale, o roșie, un ardei capia copt și feliat.
Taie pieptul de pui în jumătate, pe lungime, și bate-l ușor cu un ciocan de șnițele. Unge-l cu puțin ulei, apoi acoperă cu usturoi, oregano și puțin piper. Încinge o tigaie antiaderentă și gătește puiul câteva minute pe fiecare parte. Între timp, amestecă iaurtul, castravetele și menta pentru a face tzatziki. Pregătește lipiile cu felii de pui, de roșii, ardei copți și tzatziki. Pune câteva frunze de mentă, apoi rulează frumos gyrosul.
Dacă este masa ta de prânz pentru birou, depozitează separat sosul tzatziki și adaugă-l chiar înainte de a mânca, pentru a preveni umezirea lipiei.
3. Toast cu jalapeño și mango
Adu un gust deosebit clasicului sandviș cald cu brânză adăugând câteva felii de jalapeño, un chutney dulce de mango și ceapă roșie, pentru un prânz aromat și picant.
Ai nevoie de două felii de pâine, o lingură chutney de mango, câteva felii de ardei iute jalapeño (după gust), câteva frunze de coriandru, o lingură de ceapă roșie tocată mărunt, 50 de grame de cheddar ras și unt.
Unge o felie de pâine cu chutney de mango. Acoperă cu ardei iute feliat, câteva frunze de coriandru și ceapă roșie. Presară deasupra cheddar ras și acoperă cu cealaltă felie de pâine, apoi unge cu unt exteriorul sandvișului. Gătește două sau trei pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă, având grijă să presezi sandvișul cu o spatulă. Cel mai simplu este să îl gătești la un aparat de sandvișuri.
4. Sandviș-club cu ouă și creson
Bucură-te de aceste sandvișuri cu salată de ouă și creson ca parte a unui picnic de vară în familie, ca gustare de prânz la birou sau chiar ca o cină ușoară.
Ingredientele necesare sunt două ouă, două linguri de maioneză, trei felii de pâine toast, puțin unt, ⅓ cutie de creson, salată verde si o felie de șuncă sau brânză.
Fierbe ouăle tari, curăță-le și taiele cuburi. Amestecă ouăle cu maioneză, sare și piper. Prăjește cele trei felii de pâine. Unge o felie cu unt, întinde jumătate din cantitatea de salată de ou, adaugă a doua felie de pâine și repetă pașii. Adăugă salata verde, felia de șuncă sau brânză și acoperă cu ultima felie de pâine. Taie sandvișul în patru sau în două, pe diagonală. Servește cu chipsurile preferate.
5. Sandvișuri cu șuncă, brânză și murături de casă
Adaugă o notă acidă sandvișului tău cu șuncă și brânză cu murături de casă rapide. Perfect pentru un răsfăț la prânz.
Ai nevoie de o jumătate de ceapă roșie, patru ridichi, două linguri oțet de vin roșu, un praf de zahăr brun, o lingură de maioneză, o lingură de muștar Dijon, patru felii de pâine albă, piept de curcan afumat, o mână de pătrunjel proaspăt și două felii de Cheddar.
Taie mărunt ceapa roșie și ridichile și pune-le într-un castron mic cu oțetul și zahărul tos și lasă-le să se mureze ușor timp de 20 de minute. Amestecă maioneza cu muștarul și întinde sosul pe pâine. Acoperă cu două felii cu șuncă afumată, pătrunjel și cheddar. Scurge bine ceapa și ridichile și pune-le deasupra. Acoperă cu altă felie de pâine și taie sandvișul pe diagonală pentru a servi.
Ce este mai satisfăcător decât o felie de pâine proaspătă, cu coajă crocantă, umplută cu ingrediente care mai de care mai delicioase? Sandvișurile sunt extraordinar de versatile și, în plus, sunt atât de ușor de preparat. Încearcă variante noi și nu te teme să experimentezi combinații diferite. Nu te vei plictisi niciodată!
Sursa foto: Shutterstock