Alimente interzise în lume. Unde nu este permisă guma de mestecat

Știai că într-un anumit loc din lume sunt interzise bomboanele? Sau că într-o anumită țară nu ai voie să mesteci pe stradă gumă? Iată și alte alimente interzise pe hartă! 

image

Ca adult, poți să consumi orice îți dorești, bineințeles asumându-ți ulterioarele riscuri ce pot să apară. Însă nu și dacă vei călători în anumite colțuri ale lumii, unde vei fi surprins să descoperi că își este interzis să achiziționezi anumite produse alimentare. 

Bomboane 

În Australia, dar și în anumite țări din UE, sunt interzise bomboanele care conțin un agent de gelificare, numit „konjac‟. Se crede că textura acestor bomboane reprezintă un pericol de sufocare, în special pentru copii. 

Citește și: Ce nu știai despre jeleuri, dulciurile cărora li s-a dedicat o zi de sărbătoare, 15 februarie 

Guma de mestecat 

Dacă îți plănuiești o excursie în Singapore, asigură-te că nu vei avea la tine vreun pachet cu gumă de mestecat! Guvernul din Singapore a decis în anul 1992 să interzică comercializarea gumei de mestecat, pentru a menține străzile curate. Singura excepție, adusă printr-o modificare a legii în anul 2004, este guma „terapeutică‟, un fel de gumă de mestecat prescrisă în scopuri medicale, care poate fi găsită în farmacii. 

Semințe de mac 

În Singapore, nu doar guma de mestecat este interzisă, ci și semințele de mac sunt ținute departe de doritori. Deși este puțin probabil ca semințele de mac să te sufoce, ele pot conține urme de opiacee și, ca atare, sunt clasificate drept „mărfuri interzise‟, de către Biroul Central pentru Narcotice din țară. Semințele de mac pot fi importate numai după ce au fost autorizate de către autorități. 

Vezi și: Curiozități despre florile de mac 

Kebab 

Guvernul din Verona a impus o hotărâre controversată conform căreia alimentele vândute în orașul inclus pe lista UNESCO ar trebui să fie autentic italiene. Acest lucru înseamnă că pe străzile din Verona nu o să vezi comercianți care îți vând kebab sau alte produse de tip fast-food, care nu fac parte din cultura italiană. 

Ketchup

În Franța, ketchup-ul a fost interzis, în trecut, în școlile primare, dar și în anumite restaurante. Și în Israel s-a interzis la un moment dat comercializarea unui anumit tip de ketchup, după ce s-a descoperit că rețeta nu conținea suficiente roșii. 

Sursă foto: Shutterstock