Cele mai bune alimente contra grăsimii abdominale

Chiar dacă nu este vizibilă, grăsimea viscerală din zona abdominală poate duce la hipertensiune arterială și boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet. Aceste alimente la îndemână în orice magazin alimentar au puterea de a topi grăsimea abdominală!

image

Ai nevoie de grăsime corporală pentru a supraviețui. Cel puţin aşa arată Asociația Americană a Inimii care susţine că ajută la menținerea corpului cald, secretarea de hormoni şi absorbția elementelor nutritive. Nu este valabil şi pentru grăsimea viscerală care afectează sănătatea. Este vorba despre grăsimea care se acumulează în regiunea abdominală şi înconjoară organele interne vitale: stomacul, ficatul, intestinele. Nutriţionistul american Roxana Ehsani, purtător de cuvânt al Academiei americane de nutriție și dietetică atrage atenţia: „Grăsimea viscerală nu este același lucru cu aceea pe care o vezi pe abdomen”. Un mod de a o reduce este să faci schimbări simple de dietă. Adaugă cele mai bune alimente care topesc grăsimea viscerală!

Alege alimente cu proteine, vitamina D şi calciu

După cum recomandtă nutriţionistul american Roxana Ehsani, pentru a scăpa treptat de grăsimea viscerală, ai nevoie de alimentele bogate în proteine, calciu și vitamina D. „Iaurtul grecesc simplu este alimentul numărul unu pe care ar trebui să îl adaugi în dietă dacă doreşti să reduci grăsimea viscerală. Acesta conține de obicei 20-23 de grame de proteine la o porție”, a declarat Ehsani.

Vezi şi: Regulile de aur pentru un concediu fără kilograme în plus – Este important să înveţi arta negocierii cu sine

Este esenţial să alegi un iaurt simplu, deoarece nu conţine zahăr. „Sortimentele aromate au un plus de zahăr, ceea ce nu va ajuta la reducerea grăsimii viscerale”, spune nutriţionista.

Reţine!

Cu cât creşti aportul zilnic de zaharuri, cu atât mai mult se acumulează şi grăsimea viscerală

Proteinele, aliat în procesul de slăbire

Cum necesită mai mult timp pentru a fi digerate și metabolizate, proteinele te ajută prin prelungirea senzaţiei de saţietate și în procesul de slăbit. Cercetările arată că aportul ridicat de proteine este legat de un indice glicemic mai mic, o circumferință mai mică a taliei și un nivel mai scăzut de colesterol bun.

Citeşte şi: Ce fac surorile Kardashian când vor să scape rapid de kilogramele în plus

„Consumul unor alimente bogate în proteine poate ajuta la reducerea sezaţiei de foame pentru mai mult timp, deoarece păstrează senzația de sațietate. De asemenea, când ai proteine la mesele principale sau la gustări, nu mănânci în exces”, a explicat Roxana Ehsani.

Atenţie!

Excesul de grăsimi saturate din carne procesată sau produse de patiserie este corelat cu acumularea grăsimii viscerale

Antrenorii îţi spun care sunt cele mai sigure şi mai eficiente metode de slăbit jpeg

Ponturi să reduci grăsimea viscerală

Alege surse de proteine la fiecare masă și gustări,

Ai grijă să ai un aport suficient de fibre zilnic pentru a-ţi menţine saţietatea  ,

Evită să tai din orele de somn,

Încearcă să faci mişcare de 2-3 ori pe săptămână,

Bea măcar un litru şi jumătate de apă pe zi,

Bea alcool mai rar,

Redu consumul de dulciuri şi de alimente care conţin zaharuri.