Asociezi pâinea cu pastele sau parmezanul cu fructele de mare? Evită aceste greșeli!

Mănânci pâine cu paste? Folosești cuțitul la porționarea lasagnei? Acestea sunt doar două dintre cele mai întâlnite greșeli pe care clienții le fac în restaurantele cu specific italian.

image

Oricine iubește pastele, pizza, risotto, lasagna, focaccia, înghețata sau băuturile italienești, precum capuccino, iar dacă acestea sunt motivele pentru care și tu ajungi adesea într-un resturant cu specific italian, este bine să cunoști și regulile de etichetă, pentru a te asigura că experiența ta va fi una „ca la carte‟! 

Asocierea pastelor cu pâinea

Pastele și pâinea caldă italienească sunt delicioase, însă acestea nu se consumă împreună. Italienii nu mănâncă niciodată pâine cu alimente bogate în amidon, precum paste sau risotto, ci cu supă, salată sau fructe de mare. 

Tăierea spaghetelor

O greșeală pe care multe persoane o fac este să taie spaghetele înainte să le consume. Conform etichetei, este nepoliticos să tai spaghetele și fettuccinele. Acestea se răsucesc pe lingură și se consumă cu furculița, fără să fie tăiate anterior. 

Porționarea lasagnei 

Precum tăierea spaghetelor și porționarea lasagnei este un gest nepoliticos. La fel și tăierea pastelor umplute, precum ravioli. Italienii prețuiesc atât de mult pastele, încât consideră că folosirea cuțitului reprezintă un gest lipsit de respect. Așadar, dacă ai comandat o lasagna, folosește furculița în locul cuțitului și porționează preparatul cu partea sa laterală! 

Citește și: Rețetă în pași. Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când ești la dietă 

Adăugarea parmezanului peste fructele de mare 

Atât parmezanul, cât și fructele de mare sunt gustoase, însă acestea nu se consumă împreună. Parmezanul se folosește ca topping pentru paste, iar fructele de mare se consumă cu o salată verde și lămâie. Odată adăugat parmezan pe fructe de mare, acestea își vor modifica gustul. 

Consumul unui capuccino la masa de prânz 

Poate că ești tentat să comanzi un capuccino la masa de prânz, în locul cafelei, însă este o greșeală. Capuccino se servește la micul-dejun sau la gustare, asociat cu un desert, precum un croasant. 

Oferirea mâncării de la dreapta la stânga 

Dacă ai ieșit la restaurant împreună cu mai multe persoane și îți dorești să împarți cu ceilalți aperitivele, este bine să știi că mâncarea nu se oferă de la dreapta la sânga, ci invers. Se spune că acest obicei creează confuzie printre meseni, fiind considerat a fi un gest nepoliticos de către italieni. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg