Asociezi pâinea cu pastele sau parmezanul cu fructele de mare? Evită aceste greșeli!

Mănânci pâine cu paste? Folosești cuțitul la porționarea lasagnei? Acestea sunt doar două dintre cele mai întâlnite greșeli pe care clienții le fac în restaurantele cu specific italian.

image

Oricine iubește pastele, pizza, risotto, lasagna, focaccia, înghețata sau băuturile italienești, precum capuccino, iar dacă acestea sunt motivele pentru care și tu ajungi adesea într-un resturant cu specific italian, este bine să cunoști și regulile de etichetă, pentru a te asigura că experiența ta va fi una „ca la carte‟! 

Asocierea pastelor cu pâinea

Pastele și pâinea caldă italienească sunt delicioase, însă acestea nu se consumă împreună. Italienii nu mănâncă niciodată pâine cu alimente bogate în amidon, precum paste sau risotto, ci cu supă, salată sau fructe de mare. 

Tăierea spaghetelor

O greșeală pe care multe persoane o fac este să taie spaghetele înainte să le consume. Conform etichetei, este nepoliticos să tai spaghetele și fettuccinele. Acestea se răsucesc pe lingură și se consumă cu furculița, fără să fie tăiate anterior. 

Porționarea lasagnei 

Precum tăierea spaghetelor și porționarea lasagnei este un gest nepoliticos. La fel și tăierea pastelor umplute, precum ravioli. Italienii prețuiesc atât de mult pastele, încât consideră că folosirea cuțitului reprezintă un gest lipsit de respect. Așadar, dacă ai comandat o lasagna, folosește furculița în locul cuțitului și porționează preparatul cu partea sa laterală! 

Citește și: Rețetă în pași. Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când ești la dietă 

Adăugarea parmezanului peste fructele de mare 

Atât parmezanul, cât și fructele de mare sunt gustoase, însă acestea nu se consumă împreună. Parmezanul se folosește ca topping pentru paste, iar fructele de mare se consumă cu o salată verde și lămâie. Odată adăugat parmezan pe fructe de mare, acestea își vor modifica gustul. 

Consumul unui capuccino la masa de prânz 

Poate că ești tentat să comanzi un capuccino la masa de prânz, în locul cafelei, însă este o greșeală. Capuccino se servește la micul-dejun sau la gustare, asociat cu un desert, precum un croasant. 

Oferirea mâncării de la dreapta la stânga 

Dacă ai ieșit la restaurant împreună cu mai multe persoane și îți dorești să împarți cu ceilalți aperitivele, este bine să știi că mâncarea nu se oferă de la dreapta la sânga, ci invers. Se spune că acest obicei creează confuzie printre meseni, fiind considerat a fi un gest nepoliticos de către italieni. 

Sursă foto: Shutterstock