Asociezi pâinea cu pastele sau parmezanul cu fructele de mare? Evită aceste greșeli!

Mănânci pâine cu paste? Folosești cuțitul la porționarea lasagnei? Acestea sunt doar două dintre cele mai întâlnite greșeli pe care clienții le fac în restaurantele cu specific italian.

image

Oricine iubește pastele, pizza, risotto, lasagna, focaccia, înghețata sau băuturile italienești, precum capuccino, iar dacă acestea sunt motivele pentru care și tu ajungi adesea într-un resturant cu specific italian, este bine să cunoști și regulile de etichetă, pentru a te asigura că experiența ta va fi una „ca la carte‟! 

Asocierea pastelor cu pâinea

Pastele și pâinea caldă italienească sunt delicioase, însă acestea nu se consumă împreună. Italienii nu mănâncă niciodată pâine cu alimente bogate în amidon, precum paste sau risotto, ci cu supă, salată sau fructe de mare. 

Tăierea spaghetelor

O greșeală pe care multe persoane o fac este să taie spaghetele înainte să le consume. Conform etichetei, este nepoliticos să tai spaghetele și fettuccinele. Acestea se răsucesc pe lingură și se consumă cu furculița, fără să fie tăiate anterior. 

Porționarea lasagnei 

Precum tăierea spaghetelor și porționarea lasagnei este un gest nepoliticos. La fel și tăierea pastelor umplute, precum ravioli. Italienii prețuiesc atât de mult pastele, încât consideră că folosirea cuțitului reprezintă un gest lipsit de respect. Așadar, dacă ai comandat o lasagna, folosește furculița în locul cuțitului și porționează preparatul cu partea sa laterală! 

Citește și: Rețetă în pași. Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când ești la dietă 

Adăugarea parmezanului peste fructele de mare 

Atât parmezanul, cât și fructele de mare sunt gustoase, însă acestea nu se consumă împreună. Parmezanul se folosește ca topping pentru paste, iar fructele de mare se consumă cu o salată verde și lămâie. Odată adăugat parmezan pe fructe de mare, acestea își vor modifica gustul. 

Consumul unui capuccino la masa de prânz 

Poate că ești tentat să comanzi un capuccino la masa de prânz, în locul cafelei, însă este o greșeală. Capuccino se servește la micul-dejun sau la gustare, asociat cu un desert, precum un croasant. 

Oferirea mâncării de la dreapta la stânga 

Dacă ai ieșit la restaurant împreună cu mai multe persoane și îți dorești să împarți cu ceilalți aperitivele, este bine să știi că mâncarea nu se oferă de la dreapta la sânga, ci invers. Se spune că acest obicei creează confuzie printre meseni, fiind considerat a fi un gest nepoliticos de către italieni. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg