Benefic pentru creier! Acesta este alimentul care îmbunătățește memoria și reduce anxietatea

Creierul funcționează corespunzător când consumi acizi grași omega-3, antioxidanți, proteine de bună calitate și vitamine, așa că un aliment, pe care îl găsești în orice supermarket, le conține pe toate. Iată care este acesta și descoperă cum te poate ajuta! 

image

Așa cum probabil deja știi, alimentația sănătoasă joacă un rol important pentru buna funcționare a creierului. Dar cu atât de multe opțiuni pe piață, cum ne dăm seama care sunt cele mai bune alimente pe care le putem consuma? Din fericire, nutriționistul Mary Sabat ne spune ce recomandă pentru o memorie mai bună și anxietate redusă. 

Citește și: Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie 

Alimentul care îți promite un creier sănătos și o memorie bună 

Nucile și semințele nu sunt singurele alimente benefice pentru creier, ci și peștele, în special cel gras. „Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3. Conține, mai ales, EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), două substanțe esențiale pentru sănătatea și funcționarea creierului‟, a spus nutriționistul pentru „She Finds‟. 

Cum te ajută consumul regulat de pește?

Potrivit specialistului în nutriție, consumul regulat de pește gras, precum: somon, macrou, păstrăv, sardine, ton și hering, îmbunătățește memoria. Iată de ce: 

 „Acizii grași joacă un rol crucial în menținerea structurii și funcției celulelor creierului. Aportul adecvat de DHA este legat de îmbunătățirea funcției cognitive, inclusiv a memoriei‟.

În plus, dacă îți dorești să scapi de anxietate sau de ceața creierului, te îndemnăm să consumi pește: „Acizii grași au efecte antiinflamatorii și ajută la reglarea neurotransmițătorilor din creier. Unele studii sugerează că suplimentarea de omega-3 ajută la reducerea simptomelor de anxietate și promovează sentimente de calm. De asemenea, reduce ceața creierului, care vine la pachet cu amețeli, gândire lentă și confuzie, și care adesea rezultă din factori, precum: inflamație și circulație sanguină deficitară‟, spune nutriționistul. 

Poate ești interesat și de: Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului. Le poți face și fără să mergi la sală 

Desigur, peștele este benefic, însă și alte alimente care conțin grăsimi sănătoase, precum: avocado, nuci și ulei de măsline. La fel de importante sunt și obiceiurile pe care le ai, precum: activitatea fizică regulată, odihnă de bună calitate și reducerea stresului din viața ta. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg