Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie

Pierderile timpurii ale memoriei pot fi prevenite prin consumul regulat de anumite alimente, cu proprietăți benefice care potențează activitatea creierului. Iată ce trebuie să consumi mai des ca să nu te confrunți cu astfel de neplăceri! 

image

Cercetătorii de la Universitatea Columbia, din New York, au realizat un studiu în cadrul căruia au aflat ce alimente ajută la îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor în vârstă. Mai exact, care sunt nutrienții de care creierul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Pentru cercetare, au fost testați mai mult de 3.500 de adulți, pe parcursul a trei ani. 

Ce s-a aflat? 

În cadrul studiului, publicat în revista „PNAS‟ și citat de publicația „The Telegraph‟, s-a aflat că anumiți compuși, numiți flavanoli, activează seturile de neuroni de la nivelul hipocampului, o regiune a creierului care este crucială pentru învățare și pentru dezvoltarea de noi amintiri, adică îmbunătățesc funcția cognitivă și memoria. 

Citește și: Ce să bei zilnic pentru a nu avea probleme cu memoria și cu ce să n-o amesteci niciodată 

Pe parcursul cercetării, s-au putut observa rezultate pozitive în rândul persoanelor care au primit un supliment cu 500 mg. de flavanoli, cantitatea zilnică pe care adulții sunt sfătuiți să o obțină din alimente. 

Potrivit cercetării, persoanele de peste 60 de ani care consumau deja suficienți flavanoli nu au obținut beneficii când au adăugat mai mulți nutrienți în dietă, însă cei cu deficit și-au îmbunătățit memoria, în medie cu 16%, într-un an. 

Citește și: Uiți des unde ai pus cheile de la casă? Motive din cauza cărora te poți confrunta cu pierderi de memorie 

Alimentele care conțin flavanoli și îmbunătățesc memoria 

Doza necsară de flavonoli poate fi obținută, în mod natural, dintr-o cană cu ceai, din șase pătrate de ciocolată neagră, din câteva porții de fructe de pădure sau mere. În plus, flavonolii se găsesc și în alimente, precum: legume cu frunze verzi, coacăze negre, ceapă, cireșe, piersici, soia, citrice, salată verde, ardei, stuguri și chiar vin roșu. 

„Acesta este un studiu cu adevărat important care arată că o doză de flavonoide, numite flavanoli și prezente în ceapă, cacao, mere și fructe de pădure, este cheia pentru îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor adulte‟, a spus cercetătoarea Aedin Cassidy, potrivit „The Telegraph‟. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg
Cartofi dulci umpluti  Sursa foto shutterstock 1012614088 jpg
Secretele ciocolatei sanatoase  Sursa foto chocolate 968457 1280 jpg