Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie

Pierderile timpurii ale memoriei pot fi prevenite prin consumul regulat de anumite alimente, cu proprietăți benefice care potențează activitatea creierului. Iată ce trebuie să consumi mai des ca să nu te confrunți cu astfel de neplăceri! 

image

Cercetătorii de la Universitatea Columbia, din New York, au realizat un studiu în cadrul căruia au aflat ce alimente ajută la îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor în vârstă. Mai exact, care sunt nutrienții de care creierul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Pentru cercetare, au fost testați mai mult de 3.500 de adulți, pe parcursul a trei ani. 

Ce s-a aflat? 

În cadrul studiului, publicat în revista „PNAS‟ și citat de publicația „The Telegraph‟, s-a aflat că anumiți compuși, numiți flavanoli, activează seturile de neuroni de la nivelul hipocampului, o regiune a creierului care este crucială pentru învățare și pentru dezvoltarea de noi amintiri, adică îmbunătățesc funcția cognitivă și memoria. 

Citește și: Ce să bei zilnic pentru a nu avea probleme cu memoria și cu ce să n-o amesteci niciodată 

Pe parcursul cercetării, s-au putut observa rezultate pozitive în rândul persoanelor care au primit un supliment cu 500 mg. de flavanoli, cantitatea zilnică pe care adulții sunt sfătuiți să o obțină din alimente. 

Potrivit cercetării, persoanele de peste 60 de ani care consumau deja suficienți flavanoli nu au obținut beneficii când au adăugat mai mulți nutrienți în dietă, însă cei cu deficit și-au îmbunătățit memoria, în medie cu 16%, într-un an. 

Citește și: Uiți des unde ai pus cheile de la casă? Motive din cauza cărora te poți confrunta cu pierderi de memorie 

Alimentele care conțin flavanoli și îmbunătățesc memoria 

Doza necsară de flavonoli poate fi obținută, în mod natural, dintr-o cană cu ceai, din șase pătrate de ciocolată neagră, din câteva porții de fructe de pădure sau mere. În plus, flavonolii se găsesc și în alimente, precum: legume cu frunze verzi, coacăze negre, ceapă, cireșe, piersici, soia, citrice, salată verde, ardei, stuguri și chiar vin roșu. 

„Acesta este un studiu cu adevărat important care arată că o doză de flavonoide, numite flavanoli și prezente în ceapă, cacao, mere și fructe de pădure, este cheia pentru îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor adulte‟, a spus cercetătoarea Aedin Cassidy, potrivit „The Telegraph‟. 

Sursă foto: Shutterstock