Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie

Pierderile timpurii ale memoriei pot fi prevenite prin consumul regulat de anumite alimente, cu proprietăți benefice care potențează activitatea creierului. Iată ce trebuie să consumi mai des ca să nu te confrunți cu astfel de neplăceri! 

image

Cercetătorii de la Universitatea Columbia, din New York, au realizat un studiu în cadrul căruia au aflat ce alimente ajută la îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor în vârstă. Mai exact, care sunt nutrienții de care creierul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Pentru cercetare, au fost testați mai mult de 3.500 de adulți, pe parcursul a trei ani. 

Ce s-a aflat? 

În cadrul studiului, publicat în revista „PNAS‟ și citat de publicația „The Telegraph‟, s-a aflat că anumiți compuși, numiți flavanoli, activează seturile de neuroni de la nivelul hipocampului, o regiune a creierului care este crucială pentru învățare și pentru dezvoltarea de noi amintiri, adică îmbunătățesc funcția cognitivă și memoria. 

Citește și: Ce să bei zilnic pentru a nu avea probleme cu memoria și cu ce să n-o amesteci niciodată 

Pe parcursul cercetării, s-au putut observa rezultate pozitive în rândul persoanelor care au primit un supliment cu 500 mg. de flavanoli, cantitatea zilnică pe care adulții sunt sfătuiți să o obțină din alimente. 

Potrivit cercetării, persoanele de peste 60 de ani care consumau deja suficienți flavanoli nu au obținut beneficii când au adăugat mai mulți nutrienți în dietă, însă cei cu deficit și-au îmbunătățit memoria, în medie cu 16%, într-un an. 

Citește și: Uiți des unde ai pus cheile de la casă? Motive din cauza cărora te poți confrunta cu pierderi de memorie 

Alimentele care conțin flavanoli și îmbunătățesc memoria 

Doza necsară de flavonoli poate fi obținută, în mod natural, dintr-o cană cu ceai, din șase pătrate de ciocolată neagră, din câteva porții de fructe de pădure sau mere. În plus, flavonolii se găsesc și în alimente, precum: legume cu frunze verzi, coacăze negre, ceapă, cireșe, piersici, soia, citrice, salată verde, ardei, stuguri și chiar vin roșu. 

„Acesta este un studiu cu adevărat important care arată că o doză de flavonoide, numite flavanoli și prezente în ceapă, cacao, mere și fructe de pădure, este cheia pentru îmbunătățirea memoriei în rândul persoanelor adulte‟, a spus cercetătoarea Aedin Cassidy, potrivit „The Telegraph‟. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg