Când este bine să consumi castraveți cu tot cu coajă și când să nu o faci

Când vine vorba de consumul de castraveți, oamenii se împart în două tabere - cei care îi mănâncă cu tot cu coajă și cei care îi decojesc. Cum este mai bine, descoperi în rândurile de mai jos! 

image

Castravetele este una dintre cele mai căutate legume de pe piață, fiind apreciat, mai ales pentru gustul și proprietățile răcoritoare. Este și foarte sănătos, deoarece conține  antioxidanți, vitaminele A, B, C și K, potasiu, fibre, calciu, zinc, proteine, mangan și magneziu, substanțe cu rol vital pentru organism. Mai mult decât atât, castraveții conțin 96% apă, de aceea, aceste legume au rol antioxidant, diuretic și hidratant. 

Vezi și: Slăbește și elimină toxinele din organism cu apă de castraveți! Cum o prepari 

Fără îndoială castraveții sunt crocanți, delicioși și sănătoși, dar cum este mai bine pentru sănătatea noastră să îi consumăm, cu coajă sau fără coajă? Mai mult decât atât, ne expunem riscurilor dacă îi consumăm cu tot cu coaja lor verde? Iată care este părerea specialiștilor! 

Castraveții se consumă cu coajă sau fără coajă? 

Teoretic, aceste legume delicioase pot fi consumate cu tot cu coajă, deoarece partea lor cărnoasă are în compoziție fibre și vitamina A. Potrivit „Livescience”, semințele și coaja castraveților sunt părțile care au cei mai mulți nutrienți benefici pentru sănătate. 

Cu toate acestea, datorită expunerii la pesticide, unele persoane preferă să îi decojească, reducând riscul unei posibile ingerări de substanțe nocive. Acest lucru poate fi posibil, deci care este cea mai bună și sigură variantă?

Vezi și: Castraveți la murat pentru iarnă. Cea mai simplă rețetă pe care o poți încerca 

Când se consumă castraveții cu tot cu coajă

Coaja castraveților este plină de vitamine, iar pentru a profita de toate beneficiile sale, specialiștii îți recomandă să achiziționezi castraveți organici, pe care să îi speli ulterior bine cu apă caldă, pentru a te asigura că sunt siguri pentru consum, informează „WebMD”.

În general, orice legumă trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă, iar coaja trebuie să fie răzuită, pentru a se elimina substanțele nocive ce se pot afla pe legumă. Așadar, nu este bine să consumi coaja castraveților care nu au fost spălați corespunzător.

Sursă foto: Shutterstock