Care este secretul unui păr îngrijit și plin de viață? Top 3 sfaturi pentru un păr lung și strălucitor

Orice femeie își dorește să aibă un păr strălucitor și plin de viață în orice moment. Unele dintre noi sunt înzestrate cu o podoabă capilară bogată de la Mama Natură, însă altele mai puțin norocoase trebuie să-și dea ceva mai mult interesul pentru a obține lungimea și textura pe care și-o doresc.

image

Pentru a descoperi care sunt secretele unui păr de zână, am alcătuit o listă cu trei sfaturi utile care îți vor schimba total viața.

Iată 3 pași spre obținerea unui păr de vis:

1.      Evită sau redu procesele chimice precum decoloratul și vopsitul

În primul rând, trebuie să elimini elementele care îți deteriorează părul, cum ar fi procesele chimice. Prin vopsire sau decolorare, firul de păr este agresat și devine mai slab, lucru ce-l face să dobândească o textură mai aspră. Astfel, el devine mai sensibil și există șanse mai mari să se rupă. Dacă nu ai încă fire albe pe care îți dorești să le acoperi, ar fi de preferat să te vopsești cât mai rar, cu vopsea fără amoniac, sau deloc. Dacă decizi să te decolorezi, realizează această procedură doar la un salon profesionist, sub supravegherea unui hairstylist de încredere. Acesta poate să obțină un decolorat care să-ți afecteze părul în cel mai mic mod posibil și să adapteze oxidantul tipului tău de păr.

2.      Folosește produse de îngrijire și aranjare de calitate

Următorul pas este alegerea produselor potrivite pentru îngrijirea și aranjarea podoabei capilare. Aceste produse pot face o diferență semnificativă în aspectul părului tău. Când vine vorba despre șamponul, balsamul și masca de păr pe care o alegi, este important să verifici lista de ingrediente. Suflații, alcoolul și siliconul sunt substanțe pe care va fi nevoie să le eviți în orice caz. În schimb, optează pentru produse ce conțin ulei de argan și sunt făcute din ingrediente cât mai naturale. Acestea au proprietatea de a nu usca în exces firul de păr și de a menține scalpul la un ph optim.  Când vine vorba de aranjarea părului, stai cât mai mult departe de placă și ondulator. Pentru uscare, folosește un uscător de păr Dyson de pe altex.ro împreună cu o protecție termică. Diferența dintre acest uscător și unul ieftin este că te va ajuta să netezești mai bine părul folosind un grad de căldură potrivit pentru a menține sănătatea firului și a evita supraîncălzirea.

3.      Tunde-te frecvent

Tunsul este un alt aspect esențial în aspectul părului tău. Tăierea vârfurilor împiedică despicarea acestora și permite creșterea unui păr mai sănătos. Tunderea frecventă ajută, de asemenea, la menținerea formei și texturii părului, oferindu-i un aspect mai îngrijit, care se așează mai bine. Cel mai bine este să discuți cu hairstylistul tău pentru a stabili ce formă și lungime te avantajează cel mai bine, iar pe urmă să știi cum să ai grijă de noua tunsoare.

Așadar, investește în îngrijirea părului tău pentru a te bucura de un look fresh, în fiecare zi. Un păr strălucitor și perfect aranjat te va face să te simți încrezătoare în orice situație.

Sursă foto: pexels.com



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg