7 cauze care duc la incendii în casă

1 80095 original jpg jpeg

Focul este imprevizibil, se răspândeşte în câteva secunde şi poate decima o casă în câteva minute. Incendiile din locuinţe pun în pericol pe toată lumea din casă şi chiar şi focurile mici duc adesea la daune importante. CasoTeca îţi spune care sunt cele mai comune şapte cauze care duc la incendii în casă.

Să ai casa asigurată este un pas care te ajută să acoperi daunele produse de un incediu. Dar, cel mai bine este să prevenim împrejurările care duc în mod frecvent la un incendiu. Incendiile pot fi electrice sau chimice, cu mai multe clase de incendiu existente în funcţie de modul în care a început focul. Obiectele de zi cu zi devin uşor combustibile atunci când le sunt create condiţii. Identificarea acestor riscuri te ajută să reduci şansele de incendiu. Îţi vei menţine în siguranţă nu doar proprietatea, ci şi familia.

Incendii care pornesc de la gătit

Incendiile care pornesc de la gătit sunt printre cele mai frecvente tipuri de incendii ale locuinţelor. Grăsimea este extrem de inflamabilă, iar flăcările sunt destul de dificil de stins odată ce incendiul s-a produs. Nu pleca niciodată din bucătărie atunci când găteşti cu grăsimi! Cele mai multe incendii pornesc tocmai pentru că proprietarul a lăsat tigaia nesupravegheată. Până când focul este descoperit, de obicei este prea târziu. De asemenea, nu lăsa aragazul nesupravegheat. Curăţă tigăile bine de grăsime, pentru a evita depunerea acesteia.

Incendii de la surse de căldură

Încălzitoarele de locuit provoacă incendii atunci când ţesăturile şi alţi combustibili sunt lăsaţi prea aproape de ele. Unele încălzitoare necesită combustibil, care se aprinde sau sare în aer atunci când nu este supravegheat corespunzător. Respectă întotdeauna instrucţiunile de pe orice dispozitiv de încălzire pe care îl utilizezi. Inspectează-l înainte de utilizare pentru a te asigura că este în stare bună. Încălzitoarele electrice produc şi ele incendii, mai ales dacă cablajul electric funcţionează defectuos. Nu lăsaţi niciodată casa cu un încălzitor care funcţionează.