Află cum îţi poţi face propriul deodorant acasă

1 75540 original jpg jpeg

Deodorantul este produsul de îngrijire indispensabil care neutralizează mirosurile neplăcute şi care nu trebuie să-ţi lipsească din baie. În prezent, există multe deodorante comerciale. Însă, mulţi oameni le preferă pe cele naturale, deoarece nu conţin substanţe chimice.

Deodorantele naturale sunt mai bune, mai sigure şi oferă aceleaşi beneficii ca cel din comerţ. În plus, ingredientele de care ai nevoie sunt uşor de găsit şi sunt mult mai ieftine decât produsele vândute în magazine. Află cum îţi poţi face propriul deodorant acasă. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi foarte simpli.

1. Rozmarin şi oţet de cidru de mere

Rozmarinul este planta medicinală care neutralizează mirosurile neplăcute ale corpului, care sunt cauzate de transpiraţie şi alţi factori. În combinaţie cu oţetul de cidru de mere, obţii unul dintre cele mai bune deodorante.

1 cană ceai de rozmarin

½ cană de oţet de cidru de mere

1 recipient de sticlă care se închide etanş

Pune ceaiul de rozmarin în recipientul de sticlă şi apoi adaugă oţetul de cidru de mere. Închide borcanul şi depozitează-l într-un loc răcoros şi uscat, 10 zile. Pune soluţia într-un alt recipient cu pulverizator şi apoi îl poţi folosi.

2. Portocală şi sare de mare

Ambele ingrediente au proprietăţi antibacteriene.

coaja de la o portocală

coajă de lămâie verde

2 ceşti de apă

½ ceaşcă de sare de mare

1 recipient de sticlă care se închide etanş

Descojeşte fructele de coja. Pune apa într-un vas şi adaugă-le în ea ca să fiarbă. Lasă oala pe foc câteva minute, apoi îndepărteaz-o. Toarnă infuzia rece în recipientul de sticlă, şi adaugă sarea de mare. Amestecă bine cu o lingură până se topeşte sarea. Pune-o într-un sticlă cu pulverizator şi foloseşte-te de deodorant.

Credit foto: www.mothernature.com