Alimente bune pentru zile stresante

1 79870 original jpg jpeg

Nu sunt mulţi cei care ştiu acest lucru, dar studiile recente au arătat că există o legătură între modul în care ne simţim şi alimentaţie. Se pare că sunt câteva produse alimentare recomandate în caz de stres şi anxietate, şi anume:

Afine

Aceste mici fructe de pădure sunt sursă importantă de antioxidanţi şi vitamine, în special vitamina C. Ele sunt considerate superalimente, motiv pentru care ar trebui să le mănânci când eşti tristă. Vei vedea că o să te simţi mult mai bine.

Migdale

Migdalele sunt gustarea cea mai sănătoasă din câte există. Bogate în vitamina B şi magneziu, migdalele sunt recomandate persoanelor care sunt stresate şi care se confruntă cu anxietatea. Substanţele nutritive prezente în migdale stimulează eliberarea serotoninei – hormonul fericirii -, îmbunăţind starea de spirit.

Avocado

Bogat în vitamina B12, avocado combate stresul şi îndepărtează sentimentele de anxietate. Avocado este un aliment foarte sănătos, aşa că bucură-te de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii consumându-l zilnic.

Carne de curcan

Acesta este un alt aliment care combate stresul. Dacă-ţi place carnea de curcan, mănânc-o mai des.

Kefir

Deoarece este sursă bogată de probiotice, kefirul te va menţine sănătoasă şi voioasă. Include kefirul în dietă măcar de două ori pe săptămână. Îl poţi folosi şi ca dressing în salată.

Somon

Este recomandat să se mănânce somon de două ori pe săptămână. Deoarece este bogat în acizi graşi Omega-3, somonul combate stresul şi previne depresia. Dacă nu-ţi place somonul (deşi mă îndoiesc), optează pentru uleiul de peşte.

Ciocolată neagră

Este timpul pentru desert. Deoarece este sursă bogată de antioxidanţi, ciocolata neagră (70-80% cacao) este cea mai sănătoasă dintre toate tipurile. Antioxidanţii au rolul de a reduce nivelul de stres, combătând în acelaşi timp şi daunele produse de radicalii liberi în organism.

Ceai

Indiferent dacă este ceai verde sau ceai de muşeţel, efectul este acelaşi. Toate ştim că o ceaşcă de ceai cald, ţinută în mână, te face să te simţi mai bine înainte să bei băutura naturală. Bea o ceaşcă de ceai seara, înainte de culcare, pentru te a relaxa şi induce starea de somnolenţă.