Atenţie, români! Ce înseamnă când găseşti sare grunjoasă pe scara blocului

Hoţii sunt exrem de inventivi atunci când vor să obţină bani prin orice mijloace. Metoda "accidentul" a făcut sute de victime în ultimii ani, însă există şi alte moduri de operare ale hoţilor la care trebuie să fii atent. Poţi ajunge la sapă de lemn într-o clipă.
Profesorul psiholog criminalist Tudorel Butoi a dezvăluit câteva trucruri la care apelează hoţii.
Atenţie la hoţul "de bună ziua"
Este întotdeauna un personaj carmismatic, se îmbracă elegant ca să facă impresia unui funcţionar public. El preferă blocurile cu multe etaje, unde sigur va găsi o uşă descuiată. Potrivit unui experiment realizat de Poliţie, trei din zece apartamente rămân descuiate pe timpul zilei, din cauza neglijenţei.
Citeşte şi: Cănile de la birou, pericol pentru sănătate
Aceşti indivizi încearcă la uşi, iar atunci când găseşte un apartament liber, fură tot ce are la îndemână. Aceşti hoţi de "bună ziua" îşi asigură traiul zilnic. Următoarea zi o iau de la capăt.
În cazul în care este prins, fiind bine îmbrăcat, hoţul spune că a greşit uşa şi îşi cere scuze.
Sare grunjoasă pe scări
Hoţii de folosesc şi de sarea grunjoasă. Ei urcă până la ultimele etaje ale blocului, unde blochează liftul şi atuncă cu sare grunjoasă pe scări. Aceasta va scârţâi atunci când o persoană se apropie, iar el va fi avertizat. Se aud zgomotele, omul iese din apartament şi reuşeşte astfel să scape neprins.
Psihologul criminalist susţine că o greşeală pe care o fac românii este să primească pe oricine în casă, fără să-i legitimeze, iar hoţii profită de acest lucru. Mulţi minează că sunt de la Poştă sau de la diferite servicii.
Sursă: evz.ro