Beneficiile dietei sărace în sare

1 79233 original jpg jpeg

Pentru a avea o stare bună de sănătate, este esenţial să te îngrijeşti şi să acorzi atenţie tuturor factorilor care pot fi dăunători. Printre aceştia se numără şi nivelul ridicat de sodiu, care poate duce la apariţia hipertensiunii. Iată câteva dintre motivele pentru care este sănătos să reduci cantitatea de sodiu!

Reduce riscul hipertensiunii

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru care consumul excesiv de sodiu ar trebui evitat este hipertensiunea. Sodiul absoarbe apa din alimente şi o reţine în interiorul corpului, un proces normal al homeostaziei (proprietatea organismului de a menţine în limite foarte apropiate constantele mediului intern). Însă, atunci când este în cantităţi prea mari, abilitatea organismului de a absoarbe şi de a reţine apa scade considerabil. În acel moment, corpului îi va fi greu să elimine excesul de apă. Acest lucru va duce la creşterea presiunii sângelui, cunoscută sub denumirea de hipertensiune.

Scade posibilitatea de a face ulcer

Ulcerul este o inflamaţie care poate apărea intern sau extern, peste tot în corp. Ulcerul situat în tractul digestiv, în special în stomac şi în interiorul intestinului subţire apare frecvent la persoanele care au obiceiul să consume alimente bogate în sodiu. Dincolo de durerea resimţită pot apărea şi alte senzaţii neplăcute precum durerile, arsurile, pierderea apetitului sau oboseala acută. În unele cazuri, ulcerul nu poate fi tratat doar cu medicamente, putându-se ajunge la operaţie, însă reducerea cantităţii zilnice de sodiu îţi va fi de folos.

Ţine osteoporoza la distanţă

O dietă bogată în sodiu va creşte frecvenţa urinări. Cantităţi mari de calciu, responsabil pentru formarea oaselor şi pentru menţinerea structurii şi densităţii osoase vor fi eliminate în acel moment. Consecinţele se răsfrâng asupra întregului sistem osos, crescând riscul apariţiei osteoporozei, care afectează din ce în ce mai multe femei.

Cum poţi reduce cantitatea de sodiu

-consumă alimente cu un conţinut scăzut de sodiu natural precum ţelina, morcovii, conopida, peştele, fructele de mare, laptele, ouăle

-elimină din dietă alimentele procesate

-foloseşte sare cu un conţinut scăzut de sodiu



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg