Beneficiile dietei sărace în sare

1 79233 original jpg jpeg

Pentru a avea o stare bună de sănătate, este esenţial să te îngrijeşti şi să acorzi atenţie tuturor factorilor care pot fi dăunători. Printre aceştia se numără şi nivelul ridicat de sodiu, care poate duce la apariţia hipertensiunii. Iată câteva dintre motivele pentru care este sănătos să reduci cantitatea de sodiu!

Reduce riscul hipertensiunii

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru care consumul excesiv de sodiu ar trebui evitat este hipertensiunea. Sodiul absoarbe apa din alimente şi o reţine în interiorul corpului, un proces normal al homeostaziei (proprietatea organismului de a menţine în limite foarte apropiate constantele mediului intern). Însă, atunci când este în cantităţi prea mari, abilitatea organismului de a absoarbe şi de a reţine apa scade considerabil. În acel moment, corpului îi va fi greu să elimine excesul de apă. Acest lucru va duce la creşterea presiunii sângelui, cunoscută sub denumirea de hipertensiune.

Scade posibilitatea de a face ulcer

Ulcerul este o inflamaţie care poate apărea intern sau extern, peste tot în corp. Ulcerul situat în tractul digestiv, în special în stomac şi în interiorul intestinului subţire apare frecvent la persoanele care au obiceiul să consume alimente bogate în sodiu. Dincolo de durerea resimţită pot apărea şi alte senzaţii neplăcute precum durerile, arsurile, pierderea apetitului sau oboseala acută. În unele cazuri, ulcerul nu poate fi tratat doar cu medicamente, putându-se ajunge la operaţie, însă reducerea cantităţii zilnice de sodiu îţi va fi de folos.

Ţine osteoporoza la distanţă

O dietă bogată în sodiu va creşte frecvenţa urinări. Cantităţi mari de calciu, responsabil pentru formarea oaselor şi pentru menţinerea structurii şi densităţii osoase vor fi eliminate în acel moment. Consecinţele se răsfrâng asupra întregului sistem osos, crescând riscul apariţiei osteoporozei, care afectează din ce în ce mai multe femei.

Cum poţi reduce cantitatea de sodiu

-consumă alimente cu un conţinut scăzut de sodiu natural precum ţelina, morcovii, conopida, peştele, fructele de mare, laptele, ouăle

-elimină din dietă alimentele procesate

-foloseşte sare cu un conţinut scăzut de sodiu



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg