Care este cea mai obositoare culoare pentru ochi. Așa o integrezi corect în amenajarea locuinței!

Oboseala oculară poate fi influențată de diferiți factori, inclusiv de culorile spațiului unde petrecem cel mai mult timp. Potrivit specialistului în amenajare, una dintre culorile primare poate să provoace sentimente de iritare, anxietate crescută, nervozitate și depresie. Descoperă în rândurile următoare care este aceasta! 

image

Dacă plănuiești să îți amenajezi locuința, cu siguranță, îți dorești ca în noul spațiu să te relaxezi și să ai parte de tot confortul. Ca să ai un cămin primitor, este necesar să știi cum să alegi culorile și nuanțele, astfel încât să te simți bine când ajungi acasă și să scapi de oboseala acumulată pe parcursul zilei. 

Citește și: Ce culori să porți pentru a face impresie bună? Îți spun experții în psihologia culorilor! 

Așadar, un prim pas pe care îl poți face este să eviți să vopsești pereții locuinței în culori care îți pot obosi ochii. Potrivit unui specialist, există o culoare care atrage stres și oboseală, deși este folosită în multe stiluri de amenajare. Care este aceasta? 

Care este cea mai obositoare culoare pentru ochi 

Alegerea culorii potrivite pentru camerele din locuință poate fi un proces dificil, cu opțiuni nesfârșite. Din fericire, psihologii și specialiștii în amenajare te pot ajuta! Dar care este cea mai obositoare culoare pentru ochi? Ei bine, una dintre culorile primare. 

Nu este vorba despre roșu, nici despre albastru, ci decorarea locuinței cu galben îți poate obosi ochii, în special galbenul strălucitor: „Tonul greșit de galben poate să provoace sentimente de iritare, anxietate crescută, nervozitate și depresie‟, a declarat designerul, Karen Haller, pentru „Homes & Gardens‟. „Galbenul este o culoare legată de emoțiile sistemului nervos‟, a continuat ea. 

Vezi și: Culori care atrag bani. Poartă-le cât mai des și ai putea scăpa de grija zilei de mâine 

Cum o integrezi în decorul locuinței tale 

Totuși, dacă galbenul este culoarea ta preferată și îți dorești să ai o casă vopsită astfel, specialistul îți recomandă să găsești tonul potrivit. Mai exact, să eviți să folosești galben strălucitor, ci să îți decorezi locuința în galben pal, care va crea o atmosferă liniștitoare. Poți să folosești această nuanță, cu încredere, în combinație cu o culoare mai închisă, așa cum este maro, albastru închis sau negru.  

Sursă foto: Shutterstock