Tendinţe în decorarea interioarelor în 2023. La ce trenduri se va renunţa!

În anul 2023, experţii în design interior prevăd o predilecţie către culori vibrante, plante și decoraţiuni care exprimă stilul personal.

image

La începutul anului trecut, eram încă stresaţi după luni de pandemie. Astăzi, viaţa a revenit la normal şi e mai animată, inclusiv tendințele de design care sunt anticipate pentru anul 2023. Se preconizează că va aduce cu sine un individualism strălucitor, manifestat în designul interior prin tot ceea ce exprimă personalitatea fiecăruie. Tom Mirabile, fondatorul agenției de prognoză a tendințelor Springboard Futures care analizează tendinţele consumatorilor afirmă în legătură cu trendurile în decoraţiuni interioare din anul care urmează: „Piața se îndepărtează în sfârșit de stilurile mai romantice. Pe măsură ce trecem dincolo de preocupările și temerile legate de pandemie și de noi realități complexe, stilurile ca acestea se simt prea naive‟. Vezi care sunt tendințele de design interior pentru 2023 pe care le prevăd Mirabile și alți experți.

O explozie de culoare

Interioarele în nuanţe vesele vor lua locul celor albe și neutre. „Pe măsură ce societatea continuă să glorifice individul, vedem că minimalismul se extinde dincolo de simplitate și utilitate şi aduce elemente mai expresive”, spune Tom Mirabile. „Este important să adăugi contrast, căldură și dimensiune spațiilor albe pentru a nu vă simți ca într-un spital‟, l-a completat Lindsey Smecker, director al companiei americane ESP Trendlab.

Nuanțele mai închise vor fi folosite mai des, chiar şi în bucătăriile albe. Designerul de interior american Kristina Phillips de la Kristina Phillips Interior Design a declarat pentru Insider.com că în bucătăriile albe vor apărea nuanțe mai închise pentru a completa elementele mai deschise. „Deși bucătăriile albe vor fi mereu la modă, apare atractivitatea alăturării dulapurilor mai închise la culoare cu blaturile albe sau invers‟, a observat designerul Kristina Phillips.

Te-ar mai putea interesa: Schimbări binevenite la tine acasă. Redecorează baia şi bucătăria cu vopsea specială!

Texturile tactile vor fi populare

În decorurile interioare din anul 2023, texturile vor juca un rol important în alegerea pernelor, canapelelor. Este una dintre cele mai simple modalități de a crește căldura și interesul vizual într-o cameră. Potrivit Insider.com, Andi Morse, fondatorul Morse Design, o companie de design interior din SUA, a declarat că țesăturile texturate și pielea vor continua să fie populare.

Info

Aragazele încastrate, rafturile deschise şi bucărăriile open-space  vor continua să fie în tendințe în 2023

Borduri decorative și șabloane

Fanii tapeturilor tradiționale vor adora una dintre cele mai creative tendințe din 2023 - chenarurile și șablonul. Inspirându-se din casele de epocă, acest interes pentru meșteșugurile tradiționale reflectă aprecierea pentru moda de altădată. Toate tendințele sunt ciclice și revin cele din anii `30. Va reveni în tendinţe tot ce aminteşte de picturile murale tipărite clasice, tradiția de ștanțare din perioadele Art Deco și Art Nouveau.

Vezi și: Elefantul, simbolul norocului în casă. Unde îl amplasăm pentru un efect optim?

Mobilier şi corpuri de iluminat curbate, specifice stilului retro

De la arcade îndrăznețe până la canapele curbate, marginile fără colţuri sunt o modalitate excelentă de a adăuga conferi iluzia de spaţiu mai mare unei camere şi un aer retro. O lampă de podea curbată din crom, un covor circular pot modalităţi excelente de a crea acest aspect retro.

Lămpi și aplice supradimensionate

Lămpile suspendate, abajururile și candelabrele schimbă perspectiva, mai ales în camerele mai mici. Este vorba despre abajururi în forme geometrice, cupole, conuri, globuri de dimensiuni mari.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg