Ce să mănânci pentru a scăpa de răceală

1 80620 original jpg jpeg

Ajută-ţi sistemul imunitar să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură, când eşti mai predispusă ca oricând răcelii. Iată care sunt metodele rapide care vin în ajutorul tău!

Consumă legume verzi

Potrivit medicilor, dacă în regimul tău se vor regăsi frecvent legumele verzi, sănătatea ta va avea de câştigat, sistemul imunitar devenind mai puţin expus răcelilor. Cea mai bună şi la îndemână metodă de a le consuma este sub formă de suc, pe care îl obţii din amestecul legumelor preferate şi un pahar cu apă, la care poţi adăuga, desigur, şi unul sau două fructe pentru a-i potenţa gustul.

Supă caldă

Fie că este de legume sau de pui, supa caldă este într-adevăr indicată pentru organismul slăbit, răpus de răceală, calmând în acelaşi timp şi iritaţiile gâtului. În plus, dacă o vei condimenta sau dacă o vei mânca cu un ardei iute alături, pe lângă faptul că va fi mai gustoasă, te va ajuta să te vindeci mai repede.

Bacterii bune

Probioticele aduc o mulţime de beneficii organismului, de aceea este bine să le incluzi în dieta ta. Printee alimentele care le conţin se numără murăturile, kefirul, brânza de vaci fermentată, laptele de soia şi ciocolata neagră

Alimente bogate în zinc

Vrei să scapi mai repede de răceală? Zincul te poate ajuta să faci acest lucru, deoarece luptă eficient împotriva virusurilor. Îl poţi lua direct din alimentaţie din: seminţe de susan, carne de vită, caju, fructe de mare, seminţe de dovleac, linte, fasole, crap sau din suplimentele alimentare.