Cei mai buni prieteni? Ce spune rasa căţelului tău despre personalitatea ta

1 catei jpg jpeg

Nu de puţin ori am auzit cum căţeii seamănă – chiar şi fizic! – cu stăpânii lor. Iar unii sunt de părere că nu numai patrupezii copiază anumite aspecte din caracterul omului, ci şi inversul e valabil. De fapt, studiile ne arată că cei care-şi doresc un prieten blănos în viaţa lor sunt atraşi de anumiţi căţei care au trăsături de caracter asemănătoare cu ale lor.

Dacă eşti în căutarea unui căţel, acordă o atenţie mărită raselor care-ţi seamănă în comportament şi stil de viaţă. Dacă eşti deja mândrul posesor al unui patruped, descoperă asemănările dintre voi doi, pentru că există cu siguranţă aşa ceva!

Schnauzer

Stăpânul unui schnauzer e plin de viaţă şi se bucură de cele mai mărunte lucruri în viaţă, de la cafeaua pe care o savurează dimineaţa, la plantele care-i încolţesc în ghiveci şi salutul pe care îl primeşte de la vecini. Este prietenos şi acceptă orice provocare, de fapt, de-abia aşteaptă să înceapă o nouă aventură.

Câine lup

Eşti puternică şi cei din jurul tău ştiu că se pot încrede în tine la nevoie. Exact ca patrupedul tău perseverent şi muncitor, ştii ce presupune să-ţi faci treaba şi cum să faci astfel încât să preiei frâiele şi să-i scoţi pe toţi la liman. Îi protejezi pe cei dragi ţie cum ştii mai bine şi loialitatea de care dai dovadă e absolut lăudabilă.

Jack Russell

Eşti genul sportiv, care adoră să-şi încarce bateriile într-un mod activ, nu lenevind prin casă. Pe cât de dinamică eşti, pe atât de încăpăţânată te dovedeşti a fi câteodată. Ai păreri ferme despre multe lucruri şi nu eşti niciodată pregătită să dai înapoi atunci când îţi doreşti ceva. Eşti puternică şi plină de energie, precum căţelul tău.

Dalmaţian

Această rasă este cunoscută ca fiind jucăuşă şi loială, întotdeauna dornică de socializare şi plimbări îndelungate. Dalmaţienii sunt, de asemenea, nişte paznici minunaţi. Cum se aseamănă cu tine? Şi tu eşti dornică de-a ieşi din casă şi a-ţi face prieteni oricând şi oriunde. În ciuda atitudinii tale complet deschise, ai şi o sensibilitate aparte, o latură liniştită, care se face cunoscută din când în când, spre încântarea celor apropiaţi ţie.

Cocker

Întocmai ca patrupedul tău, îţi place răsfăţul şi luxul, dar nu eşti deloc snoabă. Eşti în stare să deschizi o sticlă de vin vechi într-o marţi seara, pe care să o bei cu prietenii, fără să fie vreo ocazie specială. Eşti generoasă şi blândă, comunici uşor cu cei din jur şi nu porţi ranchiună pe nimeni, indiferent cât de mult ţi-au greşit anumiţi oameni.

Labrador sau Golder retreiver

Unele dintre cele mai des întâlnite rase de căţei, labradorii şi golden retreiverii sunt echilibraţi, bine dispuşi, deloc agresivisi. Iar stăpânii lor cu siguranţă că dau tonul unei atmosferi relaxante şi pozitive. Bunătatea este cuvântul care descrie cel mai bine atât căţeii care aparţin acestor rase, cât şi persoanele care-i deţin. Loialitatea este alt adjectiv care-i defineşte perfect.

Pug

Când ţi-ai propus ceva, nu-ţi poate scoate nimeni din minte noul tău scop. Eşti încăpăţânată şi nu renunţi la ceea ce e al tău nici în ruptul capului, dar compensezi prin faptul că eşti plină de farmec, inteligentă şi ştii cum să-i îmbunezi pe cei din jur şi să-i cucereşti definitiv.

Bulldog francez

Eşti plină de viaţă şi nu te deranjează când lucrurile nu decurg conform planului. Până la urmă, viaţa e mai interesantă când e imprevizibilă, nu? Relaxarea de care dai dovadă poate fi văzută, de unii, cu ochi critici, crezându-te delăsătoare. Însă nici că-ţi pasă de părerile altora. În ceea ce te priveşte, viaţa e prea scurtă pentru a fi trăită în teamă şi regret.

Chihuahua

Atragi atenţia la petreceri şi oriunde ajungi, iar energia de care dai dovadă e parte din farmecul tău incontestabil. Pe lângă faptul că eşti rapidă şi plină de viaţă, nici nu eziţi să te pui singură în situaţii cu potenţial periculos. Curajoasă şi optimistă, nu dai înapoi în faţa provocărilor de orice fel.

Beagle

Eşti curioasă din fire şi deschisă la tot ce e nou. Motto-ul tău în viaţă e să încerci măcar o dată orice, motiv pentru care treci rapid de la o pasiune la alta, nu rămâi prea mult timp blocată într-un singur stil vestimentar sau chiar relaţie sentimentală. Îţi plac aventurile şi nu ţi-e teamă de eşec şi refuzuri. La fel ca prietenul tău blănos, ai o nevoie crescută de mişcare şi socializare.