Cei mai simpatici „vestitori“ ai primăverii

1 57536 original jpg jpeg

Te-ai obişnuit ca florile îmbietoare să fie singurele care-i dau un farmec aparte acestui sezon? Ei bine, nici animăluţele nu se lasă mai prejos! De aceea, ţi-am pregătit o selecţie plină de culoare cu rase de necuvântătoare frumoase şi... mai rar întâlnite!

Ovine cu „personalitate“

Te întrebai care sunt cei mai mari miei din România? Ei fac parte din rasa „Ţigaia cu cap negru de Teleorman“. La maturitate, ajung nişte oi destul de mari, care pot cântări chiar şi 35 kg, dublu faţă de mioarele obişnuite. Soiul a ajuns şi pe meleaguri străine, la o expoziţie de la Saragoza, unde a primit multe aprecieri din partea spaniolilor.

Iepurele de Angora, un pufos haios

Pentru că are o blană lungă şi spectaculoasă, iepurele de Angora este o rasă faimoasă. Deşi iniţial a fost crescut numai pentru că blana lui are o textură aparte, în prezent pufosul nostru este folosit şi ca animal de companie. Dacă te decizi vreodată să-ţi cumperi unul, trebuie să ştii că vei avea nevoie de multă răbdare şi dexteritate în creşterea lui. Necesită îngrijire specială, pieptănare şi periere, iar blana trebuie tunsă periodic, cam la fiecare trei luni. Iepurele de Angora trăieşte aproximativ 5-6 ani, însă dacă îl sterilizezi încă din primii ani de viaţă, acesta poate atinge şi vârsta de 10 ani.

simeon stalpnicul png

Mătasea japoneză –găina exotică

Originare din Asia, găinile din rasa „Mătasea japoneză“ au pielea de culoare neagră şi, lucru mai rar întâlnit, cinci degete la picioare. Sunt printre cele mai docile rase de găini, fiind renumite pentru calităţile lor... materne. Ca varietăţi cromatice, aceste găini au penajul negru, alb, roşu, gri, albastru sau tărcat. Detaliile care le conferă o adevărată eleganţă sunt penele fine şi moi, de parcă ar fi înveşmântate într-o „blană“ exotică.

simeon stalpnicul png