Cele mai avantajoase şi dezavantajoase oraşe şi cartiere din România

1 80151 original jpg jpeg

Studiul „Oraşe şi cartiere din România” analizează percepţia cetăţenilor asupra oraşelor şi cartierelor în care aceştia locuiesc. Au fost analizate zece criterii privind siguranţa, costul general al vieţii, facilităţile medicale, calitatea aerului. Studiu a pus accentul şi pe curăţenie, recreere sau accesul la magazine. Nu au fost uitate nici restaurantele, servicii de transport şi nivelul de linişte. CasoTeca îţi spune care sunt cele mai avantajoase şi dezavantajoase oraşe şi cartiere din România.

Cele mai avantajoase oraşe din România

Cel mai avantajos oraş din România este Braşov, urmat de Oradea şi Cluj-Napoca, potrivit analizei realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.

Clasamentul celor mai avantajoase zece oraşe din România este completat de Sibiu, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timişoara, Tîrgu Mureş. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase oraşe din ţară sunt Alexandria, Focşani, Brăila, urmate de Călăraşi, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galaţi şi Buzău.Cât despre regiunile din România, cea mai avantajoasă este Transilvania, în timp ce la polul opus se află Dobrogea. Bucureşti şi Ilfov ocupă a şasea poziţie, conform celor zece criterii analizate de Storia.ro în cadrul studiului „Oraşe şi cartiere din România”.

Cele mai avantajoase cartiere ale Capitalei

Capitala se află pe poziţia 17 în topul celor mai avantajoase oraşe din România. În ceea ce priveşte clasamentul cartierelor bucureştene, pe primele poziţii se află Nicolae Grigorescu, Titan şi Vatra Luminoasă. Cele trei sunt prezente şi în topul naţional al celor mai avantajoase zece cartiere.

Topul celor mai avantajoase zece cartiere din Bucureşti este completat de Aviaţiei, Tineretului, Pajura, Domenii, Sălăjan, Floreasca şi Ozana. La polul opus se află Prelungirea Ghencea, Antiaeriană şi Ferentari. Topul celor mai dezavantajoase cartiere din Capitală continuă cu 16 Februarie, Baicului, Fundeni, Gorjului, 13 Septembrie şi Agronomie.

Află care sunt cele mai avantajoase şi dezavantajoase oraşe şi cartiere din România pe casoteca.ro.