Topul celor mai liniştite cartiere din România. Vezi pe ce loc e cartierul tău

1 80151 original jpg jpeg

Percepţia cetăţenilor asupra celor mai avantajoase oraşe şi cartiere din punct de vedere al nivelului de linişte este a zecea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research. Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarelor. Topul celor mai liniştite cartiere din România. Vezi pe ce loc e cartierul tău.

Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punct de vedere alnivelului de linişte, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Cele mai avantajoase oraşe din punct de vedere al nivelului de linişte

Cel mai ridicat nivel de linişte se înregistrează în oraşele Braşov, Sibiu şi Miercurea Ciuc, urmate de Cluj-Napoca şi Slobozia, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepţia cetăţenilor asupra nivelului de linişte în regiunile, oraşele şi cartierele în careaceştia locuiesc.

Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al nivelului de linişte sunt Alexandria, Suceava, Buzău, urmate de Călăraşi şi Bacău.

Cât despre regiunile din România, cea mai liniştită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă – Bucureşti şi Ilfov, potrivit studiului realizat de către Storia.ro.