Cele mai frumoase rase hibrid de pisici

1 77088 original jpg jpeg

Din dorinţa de a avea în casă o pisică ce seamănă suratelor sale mai mari, crescătorii de pisici au creat rase noi, superbi tigri în miniatură. Însă, un singur exemplar din aceste rase exotice porneşte de la câteva mii de dolari şi poate ajunge chiar la câteva zeci de mii! Iată care sunt cele mai frumoase rase hibrid de pisici:

Savannah

savannah jpg jpeg

Rasa de pisici Savannah a fost creată prin încrucişarea unei pisici domestice din rasa siameză cu un serval, o felină africană. Savannah se numără printre cele mai înalte pisici domestice. În comparaţie cu o pisică domestică normală, corpul său este considerabil mai mare. Cea mai proeminentă trăsutura a sa este dimensiunea mare a urechilor, moştenite de la serval.

Savannah este cea mai scumpă rasă de pisici din lume, un exemplar din această rasă poate ajunge la preţul de 20.000 de dolari.

Pisicile din această rasă au avut nevoie de două generaţii pentru a ajunge la standardele potrivite unor animale de companie, datorită naturii sale salbatice.

Bengaleză

bengal jpg jpeg

Bengaleza a fost creată prin împerecherea unei pisici domestice cu o pisică leopard asiatică. Această rasă de pisici nu este îndrăgită numai pentru aspectul său exotic, ci şi pentru personalitatea sa jucăuşă, fiind una dintre cele mai energice pisici.

Se evidenţiază prin înfăţişarea sa sălbatică, datorită modelului blănii sale, petele fiind identice surorii sale sălbatice, pisica leopard.

Toyger

toyger jpg jpeg

Rasa Toyger a fost creată prin încrucişarea selectivă a pisicilor domestice cu blană vărgată cu bengalezele. „Jucăria” se distinge prin modelul dungat al blănii sale, asemănător tigrilor şi prin firea sa blândă, fiind afectuoasă şi ataşată de stăpânii săi.

Ocicat

ocicat1 jpg jpeg

Deşi arată ca un mic ocelot, pisicile din rasa Ocicat au origini 100% domestice. Această rasă a fost creată prin încrucişarea unei siameze cu o abisiniană, iar apoi cu o pisică American Shorthair, pentru a adăuga dungile distincte.

Cheetoh

cheetoh jpg jpeg

Rasa Cheetoh a fost creată prin împerecherea de unei bengaleze cu o pisică Ocicat. Arată exotic, dar asemenea pisicilor din rasa Ocicat, nu au sânge sălbatic. Înfăţişarea lor este asemănătoare puilor de gheparzi. Au multă energie, adoră să se joace în aer liber.

Surse imagini: www.pets4homes.co.uk, imgur.com, pinterest.com, www.our-happy-cat.com, veetstreet.com

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

image