Cinci plante perfecte pentru camere şi ferestre însorite

1 81285 original jpg jpeg

Camerele şi ferestrele luminoase şi ferestrele orientate spre sud par a fi o binecuvânare pentru plante. Dar asta numai la prima vedere. Şi asta pentru că în realitate, multe plante de apartament vin din locuri exotice, acolo un pădurea filtrează cantitatea de lumină pe care o primesc şi s-ar putea usca. În schimb, unele plante originare din Africa de Sud şi Australia, au nevoie de mult soare. De aceea, CasoTeca îţi prezintă cinci plante perfecte pentru camere şi ferestre însorite.

Aloe Vera

Adăugă arsenalului de prim ajutor o plantă de aloe vera, cu întreţinere redusă. Sucul plantei poate fi folosit pentru mici tăieturi şi arsuri, iar plante se poate înmulţi prin replantarea lăstarilor. Plantează aloe vera într-un vas greu de teracotă, care va susţine creşterea maximă şi va încuraja circulaţia aerului.

Arbore de jad

Cu tulpinile sale rezistente şi cu frunze interesante, cărnoase, aceste plante sunt foarte populare pentru cei care au parte de camere luminoase. Arborele de jad are nevoie de cel puţin patru ore de lumină solară în fiecare zi, astfel că o fereastră orientată spre sud este ideală. Cu toate că această ăşantă este suculentă, şi prin urmare tolerantă la secetă, nu este un cactus. Udă în mod regulant planta şi asigură-te că pământul este mereu umed, pentru a preveni uscarea frunzelor. Aceste plante de jad pot trăi timp de câteva decenii şi pot continua să crească încet în timp, aşa că păstrează plant într-un ghiveci potrivit, pentru a preveni orice răstunare a acestuia.

Află ce alte plante sunt perfecte pentru camere şi ferestre însorite pe casoteca.ro.