Ciocolata te face mai fericită

1 79252 original jpg jpeg

Preferată de aproape toată lumea, ciocolata îmbunătăţeşte starea de spirit şi te face să te simţi mai bine. S-a demonstrat că substanţele chimice prezente în ciocolată stimulează anumite părţi ale creierului, aceasta fiind explicaţia pentru care te simţi mai fericită după ce o mănânci.

Fie că este ciocolată neagră, cu lapte sau cu alune, aproape toate tipurile de ciocolată au beneficii asupra sănătăţii. Pe lângă gust şi aromă, ciocolata are multe de oferit, ea având proprietăţi care te fac să te simţi mai bine.Iată de ce te simţi mai fericită după ce mănânci ciocolată:

Cofeina

Aportul de cofeină din ciocolată neagră creşte nivelul de dopamină din organism, adică reglează mişcarea răspunsurilor emoţionale. În plus, cofeina este substanţa care creşte frecvenţa bătăilor inimii şi a contracţiei musculare, lucru care induce sentimente de fericire.

Serotonina

Substanţa chimică – serotonina – este produsă natural de organism prin intermediul triptofanului de aminoacizi. Prin urmare, când mănânci ciocolată creierul eliberează serotonina în corp, simţindu-te fericită. Mănâncă zilnic cel puţin două cuburi de ciocolată.

Feniletilamina

Feniletilamina (PEA) este o amină aromatică, cu proprietăţi antidepresive, care au potenţialul de a stimula starea de spirit. În plus, PEA este cunoscută sub numele de amplificator de dragoste pentru că este eliberată când ne îndrăgostim. De asemenea, feniletilamina produce endorfine care sunt moleculele ”mă simt bine”.

Anandamida

Anandamida ajută la creşterea nivelului de dopamină din organism. Prin urmare, reduce stresul şi nivelul de anxietate, făcându-te să te simţi mai bine şi, implict, mai fericită.

Pentru a elimina monotonia programului zilnic şi pentru a îmbunătăţi starea de spirit, alege să mănânci zilnic câte două cuburi de ciocolată - comoara ascunsă a celei mai mari fericiri.