Cu ce poţi înlocui oul în alimentaţie

1 78403 original jpg jpeg

Oul este un aliment versatil, foarte nutritiv şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Dar nu toţi oamenii îl consumă - alergiile şi preferinţele alimentare sunt două dintre principalele motive pentru care multe persoane tind să evite ouăle.

Ouăle sunt cunoscute ca fiind cea de a doua alergie alimentară cea mai frecventă la sugari şi copii mici. În plus, ouăle sunt evitate şi de unele persoane care urmează o dietă vegană şi aleg să nu mănânce lactate şi alte produse de origine animală.

Dacă eşti una dintre persoanele care se încadrează în categoriile menţionate mai sus sau pur şi simplu nu îţi plac ouăle, atunci ar trebui să ştii cu ce alimente poate fi ele înlocuite, care au aceeaşi valoare nutritivă ca oul.

Iată care sunt cei mai buni înlocuitori pentru ouă:

Piure de măr

Piureul de la trei-patru mere poate înlocui oul în multe reţete. Mărul este considerat cel mai bun înlocuitor fără zahăr.

Piure de banană

Oul poate fi înlocuit cu piure de banană în multe reţete de prăjituri (clătite, brioşe, negresă).

Seminţe de chia sau seminţe de in

Aceste seminţe sunt foarte nutritive, conţinând o cantitate mare de acizi graşi Omega-3 şi fibre.

Brânză tofu

Pentru a înlocui un ou, poţi opta pentru 60 de grame de brânză tofu.

Iaurt sau unt

Aceste două produse lactate pot înlocui oul. Poţi folosi ¼ de cană de iaurt sau unt pentru fiecare ou necesar în preprarea reţetei.

Unt de arahide

Untul de alune, caju sau migdale este folosit ca înlocuitor pentru ouă în foarte multe reţete. Un ou are nevoie de trei linguri de unt de arahide.