Cum alungi viespile din locuință și le ții la distanță. Metode simple și eficiente!

Odată cu încălzirea vremii, întreaga natură a renăscut, la fel și viespile, care încep să își facă apariția în cele mai multe locuri. Ca să previi înțepăturile lor, îți prezentăm câteva metode care te vor ajuta să alungi aceste insectele din gospodărie și nu numai. 

image

Viespile sunt considerate insecte benefice pentru ecosistem, deoarece sunt importante pentru polenizarea plantelor. La fel de utile pot fi și din punct de vedere medical, veninul lor fiind folosit tratamentul unor afecțiuni, așa cum sunt bolile autoimune. Cu toate acestea, înțepăturile viespilor pot fi periculoase pentru oameni și animale de companie, de aceea, este important să luăm măsuri pentru a le alunga din zona în care ne desfășurăm activitatea.

Citește și: Ce nu știai despre viespi. Cum i-au inspirat pe japonezi și de ce doar femelele înțeapă în semn de autoapărare 

Așa le ții la distanță! 

O recomandare generală, este să acoperi alimentele și băuturile, pe care le ții în aer liber, cu un prosop de bucătărie, deoarece le place carnea, peștele, fructele, dulciurile și băuturile dulci. De asemenea, evită să bei suc (sau alte lichide) direct din cutie, ci toarnă băutura într-un pahar și depozitează gunoiul în saci menajeri închiși, departe de spațiul în care locuiești. 

Metode care alungă viespile din gospodărie 

Totuși, dacă viespile încă dau târcoale locuinței tale, o soluție care te-ar putea ajuta să le alungi constă în pulverizarea uleiurilor esențiale pe suprafețe. Uleiul esențial de cuișoare, uleiul esențial de lămâie și uleiul esențial de mentă alungă aceste insecte, dar reține că efectul lor durează doar o perioadă scurtă de timp, de câteva ore. 

O altă metodă prin care poți să alungi viespile este pulverizarea insectelor cu apă și săpun. Tot ce trebuie să faci este să pui într-o sticlă pulverizatoare apă fierbinte și săpun lichid de vase și să aplici soluția pe viespi. 

Citește și: Căpușe, țânțari, viespi: cum te protejezi de înțepăturile lor 

La fel de eficientă este și pulverizarea insectelor cu o soluție formată din oțet de mere, ulei esențial de mentă (sau frunze de mentă zdrobite) și apă de hamamelis. Această combinație va emite un miros puternic și va respinge unele tipuri de viespi. 

Ca să scapi de un cuib de viespi, care reprezintă o amenințare pentru tine și familia ta, poți pulveriza în dreptul său (de la distanță) un spray special pentru alungarea insectelor. Dacă ești alergic la înțepături sau cuibul de viespi se află în interiorul unui perete, este necesar să apelezi la o echipă profesionistă care te va ajuta.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg