Cum previi și îndepărtezi petele „roz‟ de mucegai din baie

Oricât de mult te-ai strădui să ai o baie curată, pare aproape imposibil să scapi de petele roz de „mucegai‟, care apar la câteva zile după ce ai curățat întreaga încăpere. De aceea, îți propunem câteva soluții extrem de utile, care te pot ajuta la prevenirea, cât și la curățarea lor! 

image

Petele de culoare „roz‟ pot să apară pe rosturile dintre plăcile de faianță și plăcile de gresie, în cabina de duș, în vasul de toaletă sau pe pereții din baie. Acestea reprezintă rezultatul creșterii bacteriene, „Serratia marcescens‟, care se dezvoltă în condiții calde și umede. 

Vezi și: Cum îndepărtezi petele de deodorant. 5 soluții mai mult decât eficiente și la îndemână 

Deși această bacterie nu este la fel de periculoasă precum mucegaiul de culoare închisă, totuși, aceasta poate cauza probleme în rândul celor cu sistem imunitar compromis. Să nu mai vorbim cât sunt de inestetice acele pete deschise la culoare! Așadar, iată câteva soluții pentru a scăpa de aceste pete: 

Cum scapi de petele roz dintre plăcile de faianță și gresie

Din fericire, este destul de ușor să scapi de aceste pete, care par dificile, la o primă vedere. Tot ce trebuie să faci, este să amesteci într-un lighean puțină soluție de curățat, care conține săpun și puțin clor. Cu ajutorul unui burete, cu o perie sau cu o periuță de dinți, freacă bine rosturile, iar la final clătește cu apă curată. Nu uita să folosești mănuși de protecție! 

Cum scapi de petele roz din cabina de duș

O altă soluție, la fel de eficientă, este să amesteci jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu cu o lingură de soluție pentru spălat vase, până se formează o pastă. Aplică această pastă pe zonele delcolorate și freacă bine întreaga suprafață. La final, clătește cu apă, pentru a îndepărta toate urmele soluției. 

Pont: Înainte de curățare, aplică puțin oțet, iar petele se vor curăța mai ușor! 

Citește și: Oțetul de mere, ajutor de nădejde în orice locuință. La ce îți folosește 

Cum să previi apariția acestor pete

Odată ce ai îndepărtat aceste pete, este bine să iei în calcul câteva măsuri de prevenire a „mucegaiului roz‟. 

  1. Pentru că această bacterie se dezvoltă din grăsimile și din reziduurile rămase din săpun, este bine să clătești cabina de duș și cada, după fiecare utilizare. Ideal ar fi să le usuci cu un prosop;
  2. Încearcă să scapi de excesul de umiditate din baie. O idee bună este să usuci, în aer liber, covorașul de baie și prosoapele, după fiecare utilizare;
  3. Pentru a scăpa de umiditate, este bine să lași și geamul sau ușa deschisă la baie, după fiecare duș. 

Sursă foto: Shutterstock