Cum îndepărtezi rapid etichetele lipicioase de pe borcane

Etichetele lipicioase de pe recipientele din sticlă, așa cum sunt borcanele, se îndepărtează greu la o simplă spălare. Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei reuși din prima să scapi de ele și să te bucuri de recipiente curate!

image

Folosirea borcanelor reutilizate este o modalitate optimă de a economisi bani și de a reduce deșeurile. În loc să le arunci, refolosești brocanele și diminuezi astfel cantitatea de sticlă care ajunge la gunoi! Borcanele sunt potrivite pentru a depozita murături sau dulcețuri, dar o provocare este reprezentată de etichetele acestora, care sunt lipicioase și se îndepărtează greu. Vestea bună este că poți scăpa de ele cu doar câteva produse pe care, cel mai probabil, deja la ai în bucătărie! 

Citește și acest articol: Vrei să slăbești? Mănâncă din borcane de sticlă! 

Îndepărtează etichetele de pe borcane cu bicarbonat de sodiu!

O soluție câștigătoare este reprezentată de bicarbonatul de sodiu și uleiul de gătit. Pe de o parte, bicarbonatul are proprietăți abrazive, pe celalată parte, uleiul acționează ca un solvent, care dizolvă lipiciul. Pentru a curăța eticheta, mai întâi, pune borcanul sub un jet de apă fierbinte, apoi cu un burete, îndepărtează eticheta de hârtie. O altă variantă, este să lași borcanul la înmuiat timp de o oră în apă fierbinte, deoarece căldura va înmuia adezivul de pe el, iar apoi să îndepărtezi eticheta ușor cu o lamă de ras. Amestecă apoi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu orice tip de ulei pe care îl ai la îndemână. Întinde amestecul pe lipici și lasă-l să acționeze cel puțin 30 de minute. După acest timp, cu o racletă din plastic sau cu partea abrazivă a buretelui de vase, îndepărtează eticheta! 

Vezi și acest articol: La ce mai poți folosi borcanele 

Alte sfaturi pentru îndepărtarea etichetelor 

  • Etichetele de pe borcane pot fi îndepărtate și cu maioneză sau cu unt de arahide, deoarece au în compoziție o cantitate mare de grăsimi;
  • Pentru dizolvarea lipiciului de pe etichetă, folosește un uscător de păr setat la temperatura medie și răzuiește cu un cuțit neascuțit sau cu o racletă din plastic;
  • Lubrifiantul auto ajută la dizolvarea adezivului, așa că aplică-l direct pe etichetă (pe care ai înmuiat-o înainte timp de 30 de minute în apă fierbinte), lasă-l să acționeze 1-2 minute, apoi îndepărtează. 

Sursă foto: Shutterstock