Cum păstrezi parchetul laminat curat şi strălucitor mereu

1 76914 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi avem acasă parchet laminat. Este mai ieftin, dar şi mai uşor de întreţinut. De aceea trebuie să ştii câteva lucruri atunci când vrei să-l cureţi. CasoTeca îţi spune cum păstrezi parchetul laminat curat şi strălucitor mereu.

Să dai cu mătura pe parchetul laminat e o greşeală

Poate suna ciudat, dar o mătură tradiţională nu este cel mai bun lucru cu o pardoseală laminată. Ai nevoie de un mop de praf uscat sau de un aspirator pentru a face treabă. Măturile vor lăsa în urmă prea multe particule. Particulele se amestecă cu mopul umed şi se împrăştie pe podea. În cel mai bun caz, vor lăsa dungi şi reziduuri în urmă. În cel mai rău caz, se vor zgâria suprafaţa parchetului. Oricum, nu alege mătura.

Nu ai nevoie de soluţii de curăţare

Unii oameni preferă o anumită marcă la care nu vor renunţa, însă un detergent scump pentru parchetul laminat nu este întotdeauna soluţia. Alege un curăţitor care este conceput pentru parchetul laminat, dar care se potriveşte bugetului tău.

Atenţie! Chiar dacă vei fi tenată să foloseşti multă soluţie, în speranţa că aşa se va curăţa parchetul, nu exagera. Altfel vei lăsa în urmă reziduuri.

Vezi cum poţi păstra parchetul laminat strălucitor şi curat pe casoteca.ro

Credit foto: www.fotos.habitissimo.com.br