Cum să cureţi baia rapid. Aşa faci să strălucească orice loc din baie!

Una dintre marile provocări ale curăţeniei este să faci să strălucească suprafeţele din baie. Baia este unul dintre locurile cu cel mai mare trafic din întreaga ta casă, dar şi cel care adună bacterii, fungi, mucegai și murdărie. Vezi cum poţi să le îndepărtezi rapid şi cu ceea ce ai la îndemână!

22 23 foto10 135 90 curatenie baie jpeg

Nu este atât de greu să cureți baia în mod corect. De fapt, această treabă se poate transforma într-o sarcină ușor de îndeplinit. Se recomandă curățarea băii de sus în jos, astfel încât praful de la orificiile de ventilație să nu murdărească suprafețele deja curățate. Ventilatorul de aerisire este un loc bun pentru a începe curăţenia în baie, deoarece dacă nu este curățat des, poate prezenta pericol de incendiu. Foloseşte o cârpă din microfibră pentru a îndepărta praful. Poţi folosi şi aspiratorul. Apoi, folosind o cârpă și un strop de detergent de vase diluat în apă, șterge orificiul de ventilație.

Faianţa şi rosturile

Începe prin a face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Consistența pastei ar trebui să fie mai groasă, nu apoasă. Cu ajutorul unei periuţe de dinţi veche sau a unei perii o întinzi pe rosturi şi freci puţin pentru a îndepărta murdăria. Las-o să stea pe rosturi cinci minute înainte de a limpezi cu apă caldă.

Podelele

Pentru rosturile gresiei, poţi folosi aceeași pastă de bicarbonat de sodiu, dar pentru o curățare profundă, pune soluția de bicarbonat de sodiu pe toată podeaua. După cinci minute, poţi spăla cu ajutorul unui mop din microfibră.

Cada

Dacă ai o cadă uzată sau a trecut o vreme de când ai șters-o ultima dată, ai nevoie de o curățare mai profundă decât o spălare cu o simplă soluție de curățat pentru cadă. Poţi folosi detergent de rufe, apă și o lavetă din microfibră pentru a o curăța bine. Pentru căzile foarte murdare, amestecă detergentul de rufe cu bicarbonat de sodiu și apă.

Dulăpioarele

Pentru a curăța dulapurile din baie detergenții chimici pot ataca anumite materiale. De aceea, ar fi mai util un amestec de oțet şi apă. Este perfect pentru a curăța aproape orice suprafaţă. Doar pentru granit sau marmură nu ar trebui să folosești oțet. În schimb, optează pentru săpun de vase, apă și un prosop din microfibră.

Toaleta

Un detergent pentru vase de toaletă are puterea de a dezinfectanta, dar poţi folosi şi clor. Freacă vasul cu o perie, asigurându-te că ai curăţat şi sub margine, după ce ai lăsat detergentul să acţioneze 15 minute. Pentru a scăpa de depunerile galbene, poţi pune clor sau o băutură carbogazoasă cu cola pe care le laşi să acţioneze peste noapte.

Chiuveta

Chiuvetele de baie se murdăresc destul de repede. Te-ar putea ajuta o soluție de oțet și apă. O pulverizezi şi o laşi să acţioneze 10-15 minute. Apoi, folosește o lavetă din microfibră pentru a șterge excesul. Va îndepărta orice murdărie roz sau gălbuie care se poate acumula la scurgere.