Cum să cureți ecranul televizorului fără să lași urme!

Să cureți perfect ecranul televizorului fără soluții din comerț poate părea o misiune grea, însă nu și dacă vei încerca această metodă eficientă, care nu presupune folosirea unor produse scumpe! 

image

Indiferent că ai un televizor cu ecran LCD, LED, OLED sau TV cu plasmă, este necesar te asiguri că aparatul este oprit înainte de a începe curățarea acestuia. Este mai sigur și poți să vezi mai bine petele de pe ecran. Apoi, fă-ți o listă cu produsele de care ai nevoie și urmează recomandările! 

Pentru curățarea perfectă a ecranului, metoda pe bază de apă distilată este cea mai eficientă, anunță cei de la „Reader’s Digest”. Pentru a o pune în aplicare, ai nevoie de apă distilată, care nu conține minerale sau particule care ar putea zgâria ecranul, de o sticlă cu pulverizator, de trei cârpe din microfibră și de o rolă de scame.

Citește și: Cum cureți eficient filtrele de la hotă. Cel mai rapid truc! 

Pentru început, șterge ușor ecranul cu cârpa uscată și curată din microfibră, colțurile și cadrul televizorului. Evită să utilizezi prosoape de hârtie sau șervețele, deoarece acestea provoacă zgârieturi și deteriorări! 

Pune puțină apă distilată în sticla cu pulverizator și aplică soluția pe cârpă, nu pe ecran! Cu mișcări circulare, șterge ecranul televizorului, apoi curăță excesul de apă și reziduurile cu o altă cârpă uscată din microfibră. Foarte important este să nu aplici prea multă presiune în timpul curățării, deoarece ecranele sunt fragile, iar pixelii se pot deteriora în acest context! 

Vezi și: Obiceiuri greșite de igienă pe care trebuie să le schimbi. Câte ai bifat?

Nu uita să cureți și telecomanda! 

Telecomanda televizorului poate fi o sursă de germeni, așa că nu uita să o cureți periodic! Înainte de a începe, scoate bateriile și pune capacul înapoi. Întoarce telecomanda cu butoanele în jos și scutură orice firimitură care s-ar putea afla înauntru. Dacă nu este suficient, încearcă să îndepărtezi murdăria rămasă cu o scobitoare sau cu o periuță de dinți uscată! Apoi, înmoiae o dischetă în apă distilată sau într-o soluție pentru curățarea televizoarelor, iar la final, șterge cu o cârpă curată și lasă telecomanda să se usuce la aer. Nu uita să reintroduci bateriile! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg
Gogosi cu mas si scortisoara Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă foto  Shutterstock jpg
Briose cu mere sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg