Telefonul mobil, printre cele mai murdare obiecte pe care le atingi. Iată o metodă de curățare!

În fiecare zi atingi zeci de obiecte murdare, iar telefonul tău mobil poate fi unul dintre ele. Prin urmare, trebuie să te asiguri că îl cureți regulat și corect. Îți prezentăm o metodă care te va ajuta în acest sens!  

image

Într-un studiu realizat în anul 2023, cercetătorii au descoperit că pe suprafețele a 92% dintre telefoanele mobile se pot afla bacterii dăunătoare pentru organism, precum E.coli și Stafilococ auriu, iar datele anterioare au indicat că telefonul mobil este mai periculos în transmiterea microbilor decât scaunul de toaletă. Așadar, curățarea telefonului trebuie să facă parte din rutina ta!

Citește și: Cum dezinfectezi corect buretele de spălat vase, unul dintre cele mai nocive obiecte din casa ta 

Specialistul Charles Gerba, de profesie microbiolog, spune că este bine să îți cureți telefonul și încărcătorul de cel puțin două ori pe săptămână, dar care sunt cele mai bune trucuri de curățare și dezinfectare? Află în rândurile de mai jos! 

Cum cureți și dezinfectezi telefonul mobil? Metoda care funcționează!  

Înainte să cureți telefonul mobil, trebuie să ții cont de trei aspecte importante. Dacă dispune de o protecție de ecran spartă, este indicat să o arunci, pentru că se pot afla acumulări de bacterii între crăpături. De asemenea, este recomandat să scoți carcasa telefonului mobil, deoarece se pot afla bacterii în colțurile carcasei, iar înainte de a începe procedura, este indicat să oprești telefonul. Acestea fiind spuse, acum poți curăța liniștit telefonul, iar pentru asta ai nevoie doar de câteva produse.

Vezi și: Telefonul îi face infertili pe bărbați? Concluziile alarmante ale unui studiu

Șterge ușor ecranul, camerele foto și marginile telefonului cu o cârpă din microfibră sau cu șervețele umede, apoi dezinfectează telefonul cu o soluție formată din 50% alcool izopropilic și 50% apă de la robinet. Aplică soluția rezultată pe o cârpă curată, apoi șterge ușor întregul telefon. La final, șterge din nou cu o cârpă curată! 

Bine de știut! Pentru curățarea și dezinfectarea telefonului mobil, experții nu recomandă folosirea șervețelelor antibacteriene, soluțiile de șters geamuri, înălbitorul și apa distilată, deoarece aceste produse ar putea deteriora suprafața telefonului. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg