Obiceiuri greșite de igienă pe care trebuie să le schimbi. Câte ai bifat?

Până și cei mai pretențioși și atenți oameni pot să comită greșeli de igienă. Pentru a sta departe de aceste obiceiuri nocive, este important, mai întâi, să le cunoști! 

image

Ca să nu interacționezi cu bacterii este important să fii atent la lucrurile pe care le faci în fiecare zi. Îți prezentăm o parte dintre obiceiurile nocive ce îți pot sabota igiena. 

Folosești bețișoare de urechi

Curățarea excesului de ceară din urechi este o idee bună, însă folosirea bețișoarelor de urechi îți poate face mai mult rău decât bine. Potrivit „Eatthis”, este greșit să îți cureți urechile cu bețișoare, agrafe, tampoane de vată sau cu orice alt obiect mic. „În această manieră, ceara este împinsă în canalul urechii, ceea ce ar putea provoca leziuni grave timpanului”, spune specialistul Seth R. Schwartz. Soluții alternative sunt aparatele pentru curățarea urechilor. 

Citește și: Obiceiuri de igienă pe care le credeai sănătoase și nu sunt 

Îți speli zilnic părul 

Scalpul tău produce uleiuri naturale, care sunt importante pentru un păr sănătos și strălucitor. Când te speli pe păr, totodată scapi de murdărie și de excesul de ulei, însă dacă o faci zilnic, acesta va deveni uscat și lipsit de strălucire, informează „StarsInsider”. 

Uiți să cureți telecomanda

Poate că îți cureți regulat telefonul, televizorul sau laptopul, dar nu uita și de telecomandă! Folosești zilnic acest obiect, așa că poate fi acoperit de germeni și viruși. 

Un studiu realizat de Universitatea din Virginia și citat de „Eatthis” a descoperit că pe telecomandă se pot afla germeni care provoacă răceală, așa că, în momentul când faci curățenie, nu uita de acest obiect mic, dar important! 

Vezi și: Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele

Folosești același prosop mai multe zile 

Știai că un prosop de baie poate adăposti bacterii și mucegai, chiar și după două zile de utilizare? Umiditatea este de vină, iar Consumer Reports îți recomandă să îți înlocuiești prosopul cât de des poți. Nu uita și că prosoapele de mâini se înlocuiesc la două zile! 

Alte greșeli pe care le poți face foarte ușor:

  1. Împarți cu altă persoană lama de ras;
  2. Dormi cu lentilele de contact;
  3. Folosești buretele de spălat vase până când se deteriorează;
  4. Utilizezi prea multă apă de gură;
  5. Uiți să schimbi lenjeria de pat în fiecare săptămână. 

Sursă foto: Shutterstock