Cum să îngrijești crizantemele de ghiveci astfel încât florile să reziste cât mai mult timp

Crizantemele sunt vedetele toamnei, datorită înfloririi târzii și diversității de culori. Aceste flori înfrumusețează grădinile, terasele și curțile, așa că iată ce trebuie să faci pentru a le menține frumoase pe tot parcursul sezonului! 

image

Pentru a te bucura de aceste flori pe o perioadă lungă de timp, este necesar să fii atent la felul în care arată crizantemele când le cumperi. Cel mai bine este să achiziționezi flori care încă nu au înflorit. Dacă vei cumpăra o plantă cu muguri închiși, te vei putea bucura de ea mai mult timp. 

Ce trebuie să faci când ajungi acasă cu florile 

Când ajungi acasă cu florile, pune-le cu tot cu ghiveci într-o găleată cu apă sau într-un vas încăpător, timp de 20-30 de minute. Astfel, apa va hidrata pământul și va ajuta florile să reziste mai mult. După ce scoți ghivecele cu flori din apă, asigură-te că au găuri în partea de jos. Acest lucru este important, deoarece excesul de apă va fi eliminat, iar rădăcinile nu vor putrezi.

Citește și: Flori pe care le poți planta toamna. Pregătește-ți de pe acum grădina pentru toamnă! 

  • Crizantemele au nevoie de lumină pentru a înflori adecvat, dar prea mult soare direct poate leza plantele, așa că asigură-te că le poziționezi în locul potrivit! 

Cum îngrijești corect crizantemele 

Îți dai seama că plantele tale au nevoie de apă dacă pământul este uscat sau ușor la atingere la bază. Cel mai bine este să pui apă deasupra unei farfurii de plastic pe care să o poziționezi sub ghiveci astfel încât planta să absoarbă apa de jos în sus. Dacă ghiveciul nu permite acest lucru, când uzi planta de sus în jos, trebuie să ai grijă să nu atingi florile. De asemenea, ține cont ca atunci când afară plouă să le depozitezi într-un loc acoperit, deoarece excesul de apă le poate dăuna.

Pe tot parcursul sezonului este necesar să culegi, în mod regulat, florile și frunzele uscate. Acest lucru oferă mai mult spațiu pentru înflorirea plantelor. În ceea ce privește folosirea îngrășămintelor, utilizează doar substanțe pentru crizanteme și aplică-le în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. 

  • Nu arunca plantele la sfârșitul sezonului! Când temperaturile încep să scadă, taie florile la nivelul solului și depozitează-le în înterior în timpul iernii. Astfel, te vei putea bucura de ele și în anul următor. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg