Flori pe care le poți planta toamna. Pregătește-ți de pe acum grădina pentru primăvară!

Ca să te asiguri că la primăvara vei avea o grădină frumoasă, este bine să plantezi din timp aceste flori, care au capacitatea de a supraviețui chiar și în cele mai reci ierni.

image

Ne despart doar câteva zile până la instalarea calendaristică a iernii, iar asta ne duce cu gândul că grădina nu va mai fi la fel de bogată în flori. Pentru a te pregăti din timp, îți recomandăm câteva plante, care rezistă la temperaturile reci, iar primăvara îți împodobesc grădina cu cele mai frumoase culori. 

Rododendron (Azaleea de grădină) 

Ce poate fi mai frumos decât o grădină împodobită cu flori roz, alb mov sau lila!? Ca să ai o astfel de priveliște, poți să plantezi Rododendron, un arbore cunoscut și sub numele de Azaleea de grădină. Amplasarea acestei plante se face în spațiile însorite și parțial umbrite. Se plantează toamna, când plantele se află în repaus vegetativ sau primăvara, după trecerea înghețului, în sol acid, bine drenat.

image

Narcise și lalele

Pentru unii oameni, narcisele și lalelele sunt simbolurile primăverii, deoarece le vedem în multe grădini. Interesant este că aceste două tipuri de plante rezistă la temperaturi scăzute, datorită unei reacții chimice care are loc în momentul când solul are temperaturi cu minus

Lalelele se plantează cel mai bine toamna, mai exact în a doua jumătate a anotimpului și înainte de îngheț. Narcisele pot fi plantate atât toamna, cât și primăvara, însă dacă alegi să le plantezi acum, fă-o înainte de jumătatea lunii noiembrie. 

image

Iris

Dă culoare grădinii tale cu iriși albi, mov sau roz! Cunoscut și sub numele de stânjenel, irisul este o plantă rezistentă la frig, nu este deloc o floare pretențioasă și preferă zonele umbrite și răcoroase. Ca să te bucuri de această plantă primăvara și chiar vara, este bine să o plantezi toamna, însă reține că soiul cel mai puțin rezistent la frig este irisul Japonez, așa că este bine să-l eviți. 

image

Liliac 

Toamna este o perioadă bună pentru plantarea liliacului. Fie că vei opta pentru un liliac de culoare mov, lila, alb sau roz, alege să îl plantezi într-o zonă care beneficiază de multă lumină. Pentru a se dezvolta sănătos, pregătește o groapă lată, însă nu foarte adâncă și fixează planta bine în sol. De preferat, este bine să uzi liliacul de două ori pe săptămână, în prima lună, după ce l-ai plantat. 

image

Sursă foto: Shutterstock