Aspectul frunzelor îți arată dacă plantele tale sunt îngrijite corespunzător sau nu. Iată cum!

Florile de interior îți pot transmite dacă au nevoie de apă, de mai multă lumină sau de o altă temperatură. Dacă observi că frunzele și-au modificat culoarea, este cazul să le acorzi îngrijire adecvată! 

image

Plantele aduc frumusețe în spațiul de locuit, ne conectează cu natura și îmbunătățesc calitatea aerului din casă. Desigur, pentru a profita de toate aceste beneficii, este esențial să ai grijă de ele în mod corespunzător, altfel riști ca frunzele și rădăcinile florilor să se usuce, iar plantele să moară. Iată cum îți dai seama că plantele tale de interior au nevoie de îngrijire suplimentară! 

Frunzele au devenit în întregime maronii - Dacă tocmai ai cumpărat o plantă și observi că frunzele au devenit în întregime maronii, probabil acesta este un semn că floarea nu primește suficientă apă.  

Vârfurile frunzelor s-au uscat - Acest lucru se poate întâmpla din mai multe cauze. Mai exact, dacă solul este de proastă calitate și nu reține apă, dacă plantele au fost udate prea mult sau dacă ghiveciul este prea mic. 

  • Dacă îți dorești ca florile tale să primească suficientă apă, pune un burete umed pe farfuria ghiveciului. Buretele o să absoarbă excesul și va elibera apă când planta o să aibă nevoie de ea. 

Citește și: Plante care-ți aduc norocul în casă. Le găsești peste tot, sunt ieftine și ușor de îngrijit! 

Mijlocul frunzelor a îngălbenit - Acesta este un semn de udare excesivă. Dacă solul este umed tot timpul, acesta devine un mediu propice pentru dezvoltarea agenților patogeni, care se manifestă prin pete maro. Îți recomandăm să pui în ghiveci un filtru pentru cafea și apoi să introduci planta în vas. 

Frunzele au devenit galbene - Dacă frunzele din partea de jos a plantei au devenit galbene înseamnă că aceasta nu primește suficientă lumină sau este expusă la o temperatură prea mică sau prea mare. De asemenea, îngălbenirea frunzelor inferioare poate arăta că planta a fost expusă brusc de la o temperatură la alta. 

Frunzele au pete maro și margini galbene - Acest lucru poate să îți arate că planta primește prea multă lumină. Dacă observi că petele se dezvoltă, îndepărtează frunzele afectate, poziționează ghivechiul la distanță de alte plante, pentru a preveni răspândirea bolii, și folosește o soluție potrivită. 

Frunze au devenit mici - Dacă frunzele și-au micșorat dimensiunea înseamnă că planta nu primește suficientă lumină. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg