Cum să păstrezi un parchet din lemn masiv strălucitor

1 76260 original jpg jpeg

Una dintre cele mai mari nemulţimiri legate de parchetul din lemn masiv este că a devenit lipsit de strălucire. Există câteva motive diferite pentru care o podea din lemn de esenţă tare îşi poate pierde strălucirea. CasoTeca îţi spune cum să păstrezi un parchet din lemn masiv strălucitor.

Decide dacă podeaua trebuie refinisată

Finisajul unei podele din lemn de esenţă tare nu durează pentru totdeauna. Este posibil ca parchetul să aibă nevoie de refinisaj. Poţi prelungi durata de viaţă a unui finisaj de podea dacă adopţi o politică fără încălţăminte. Sau dacă tai unghiile animalelor de companie. Chiar şi cu aceste precauţii, în cele din urmă, o podea din lemn de esenţă tare va trebui să fie refinisată. Dacă picăturile de apă se prind pe cele mai uzate părţi ale podelei, atunci finisajul este probabil intact. Iar dacă picăturile de apă se înmoaie în podea transformându-o în alb sau gri, atunci finisajul are nevoie de atenţie.

Verifică acumularea de ceară

Dacă utilizezi în mod regulat ceară pe podea, este posibil să fie necesară îndepărtarea acesteia. Podeaua şi parchetul pot fi dat cu ceară de două ori pe an. Cu toate acestea, mulţi ajung să foloseacă ceara mai des decât este recomandat. Există produse în magazine care te pot ajuta să îndepărtezi excesul de ceară de pe parchet.