Cum să profiți la maximum de spațiul dintr-o baie mică

Toată lumea își dorește să aibă o baie perfectă, care să fie îndeajuns de încăpătoare pentru toate elementele necesare, fără ca acest lucru să o facă să se simtă înghesuită sau aglomerată.

image

Totuși, acest lucru poate fi dificil de realizat, mai ales în băile mici. Prin urmare, fiecare decizie privind decorul, culorile sau decorațiunile necesită o gândire atentă. Soluțiile care creează iluzia unui spațiu suplimentar sunt o alegere excelentă; astfel de trucuri inteligente te vor ajuta să profiti la maximum de o baie mică!

Iată câteva dintre cele mai utile soluții de design pentru băile mici

Pe internet vei găsi multe inspirații care sunt perfecte pentru băile mici. Dacă nu intenționezi să aloci un buget mare pentru renovare, poți lăsa aspectul original al băii, adăugând doar modificările și ajustările necesare. Poate că există colțuri și spații pentru care ai rămas fără idei? În loc să cheltui bani pentru modificarea designului arhitectural al băii, folosește-ți imaginația și gândește-te la cum să scoți în evidență avantajele acelui spațiu, utilizându-l într-un mod optim.

Chiuvetă rotundă - ideală pentru băile mici 

Dacă ai o baie mică și pătrată, instalează o chiuvetă rotundă în interiorul acesteia. Forma unghiulară a lavoarului pătrat va face ca interiorul să pară supraaglomerat. În plus, datorită combinației a două forme diferite, un pătrat și un cerc, baia va deveni mai atractivă din punct de vedere vizual. Iar în cazul în care nu te-ai hotărât cu privire la modelul perfect de chiuvetă pentru baie, pe site-ul celor de la Hornbach.ro vei găsi cele mai inedite designuri. 

Oglinzile de perete creează iluzia unui spațiu mai mare

Fiecare specialist în design de interior este conștient de magia oglinzilor. Acestea sunt perfecte pentru interioare mici, deoarece creează iluzia de spațiu suplimentar. O modalitate bună de a mări optic baia este să instalezi o oglindă mai mare – poate acoperi chiar toată lățimea peretelui. Acesta nu este doar un truc de compoziție eficient, ci și o soluție extrem de practică – mai ales pentru cuplurile care se ceartă în legătură cu spațiul din baie în fiecare dimineață. Dacă acest lucru nu este posibil, instalează o oglindă ovală. Această formă dă impresia optică a unui tavan mai înalt și este, de asemenea, foarte la modă.

Montările pe perete sunt mult mai eficiente pentru spațiile mici 

În loc ca o structură mare să ocupe o mare parte a băii, alege o chiuvetă și un robinet de perete. Datorită acestui lucru, vei obține mai mult spațiu, iar cel de sub chiuvetă poate fi ocupat cu rafturi suplimentare. Există multe forme disponibile pe piață, pentru a se potrivi oricărei dimensiuni de baie.

Ușa poate reprezenta un alt spațiu de depozitare

Fiecare bucată de spațiu trebuie folosită în mod optim, așa că ar fi o greșeală să pierzi spațiul din jurul ușii. Deasupra ușii poți monta rafturi unde poți depozita tot ceea ce, altfel, nu ar încăpea în baie. De asemenea, montarea unui suport pentru prosoape pe ușă (în loc de perete) va economisi mult spațiu.

Așadar, cea mai importantă sarcină cu care te confrunți atunci când amenajezi o baie mică este utilizarea eficientă a spațiului. Amenajarea, în sine, ar trebui să fie bine gândită și planificată, folosind soluții și echipamente moderne, dedicate special băilor mici. De asemenea, ar trebui să ai grijă la culorile potrivite ale interiorului și să selectezi pardoseala corespunzătoare.

Sursa foto: unsplash.com