FOTO Cele mai frumoase plante naturale pe care le poți ține în baie

Dacă până acum ai crezut că nu îți poți decora baia cu plante, ei bine, află că există câteva soiuri de flori naturale, extrem de frumoase și deloc pretențioase, care pot face parte din decorul băii tale! Ești curios să le descoperi? 

image

De regulă, oamenii evită să își decoreze băile cu plante naturale, din cauza temperaturii fluctuante, lipsei de lumină și umidității constante. Din fericire, există mai multe plante care prosperă într-un astfel de mediu și se pot încadra excelent în decorul locuinței tale. 

Feriga „cuib de pasăre‟

Adaugă un plus de natură băii tale cu ajutorul ferigii „cuib de pasăre‟! Fiind originară din zonele de Asia de Sud-Est, această plantă iubește umiditatea și lumina moderată, indirectă, așa că asigură-te că nu o vei poziționa direct pe pervazul ferestrei! Inițial, frunzele sale sunt de un verde lămâie deschis, însă când se maturizează devin verzi și extrem de bogate. (Vezi în galerie foto!)

Potos

Potosul este o plantă agățătoare, originară din Insulele Solomon, căreia îi place lumina indirectă, moderată. Este floarea perfectă care poate fi poziționată pe un raft sau pe un blat din baie. Această plantă nu are nevoie neapărat de umiditate suplimentară și nici de udare regulată. 

Aloe Vera 

Pe lângă faptul că planta aloe vera nu este deloc pretențioasă, ea este și foarte utilă în casă. Gelul din interiorul frunzelor poate fi folosit la calmarea pielii, la vindecarea arsurilor minore și la reducerea mâncărimilor. Acestei plante îi place lumina puternică, directă. De asemenea, aloe vera în ghiveci trebuie udată des, însă nu în exces.

Citește și: Gelul de aloe vera, remediu pentru pielea uscată

Calatea

Calatea sau Planta păun înflorește, de obicei, în medii umede, așa că este o idee grozavă să o poziționezi în baia ta! Nu îți face griji dacă fereastra ta din baie este prea mică, deoarece această plantă se bucură de lumina moderată, indirectă. Udarea trebuie realizată cu cantități mari de apă, la intervale regulate de timp, în perioada caldă. În perioada rece, se udă moderat. 

Vezi și: FOTO Plante cu „superputeri”. Unele filtrează poluanții, altele te ajută să dormi mai bine

Gardenia 

Această floare prosperă în aerul umed din baie, dar și în lumina puternică, indirectă. Gardenia are nevoie de mult soare pentru a se dezvolta și pentru a înflori, așa că dacă beneficiezi de fereastră în baie, poziționeaz-o pe pervaz. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest