Sfaturi practice pentru organizarea băii tale

Dacă există o cameră în casă care poate să pară dezorganizată, aceasta este baia. Fiind una dintre cele mai frecventate camere din casă, în afară de bucătărie, o baie curată și ordonată se poate transforma rapid într-una haotică, mai ales dacă petreci mult timp acasă.  

image

Pentru că mulți oameni nu știu să-și amenajeze baia astfel încât toate lucrurile să le fie la îndemână, ajung să apeleze la serviciile unor experți pentru sfaturi. În următorul material vei afla cum să-ți faci tu singură o reamenajare cu bun gust. 

Alocă suficient timp organizării și întreținerii

Acordă multă atenție lucrurilor pe care le vei aduce în baia ta pentru a nu utiliza spații care ar putea fi altfel de folos. Probabil cel mai voluminos obiect din baia ta va fi cada. Dacă o vei alege cu atenție, vei face din această încăpere a casei nu numai un spațiu util, ci unul extrem de relaxant. Spre exemplu, mai multe duze pentru cada cu hidromasaj ar putea însemna un excelent agent de limitare a stresului, a oboselii cronice și a insomniilor. 

Pe măsură ce cumperi produse noi, gândește-te bine dacă aceste lucruri nu vor aglomera inutil. Hainele de ieri sau prosopul murdar de azi pot fi vinovate de o baie aglomerată. Oferă un loc pentru rufe și în acest fel vei păstra spațiul îngrijit și ordonat. Totodată, etichetarea te va ajuta la menținerea unei băi organizate. Dacă ai etichete pe coșuri, sertare și dulapuri, vă va fi mult mai ușor să depozitezi articolele în locul corect. Ține minte că amenajarea nu este un eveniment unic. A avea un loc bine structurat necesită întreținere și reîmprospătare din când în când. Nu trebuie să faci revizie completă în fiecare lună, dar alocă puțin timp săptămânal pentru a rearanja. Acest aspect te va ajuta să nu-ți scape lucrurile de sub control. 

Creează categorii de produse pentru simplificarea rutinei tale

Acesta ar putea fi un concept nou pentru tine, dar dacă dorești să îți ușurezi rutina de dimineață și de seară, clasifică produsele de baie pe categorii. Asigură-te că ții cont de toate activitățile din baie atunci când le creezi, pentru a nu pierde mult timp căutând obiectele potrivite. Acest lucru ar putea însemna să amplasezi produsele de îngrijire pe care le utilizezi dimineața în alt loc decât cele destinate rutinei de seară. Astfel îți va fi mult mai ușor să găsești crema, demachiantul sau apa micelară decât dacă le-ai avea pe toate în același loc.

Pregătește-te emoțional pentru schimbare

De câte ori ți-ai spus la jumătatea săptămânii că te vei ocupa de baie în weekend și apoi găsești cumva un milion de alte lucruri de făcut? Astfel vei face o simplă curățenie și vei amâna designul pentru altă dată. Acest lucru ar putea dura săptămâni, luni, ani și nu vei avea niciodată baia la care ai visat. Specialiștii spun că este extrem de important să îți faci un plan bine stabilit înainte de a te apuca de organizarea oricărui spațiu. 

Trebuie să fii pregătită psihic pentru dezordinea de dinainte pentru a putea întrevedea orice nou proiect. Dacă încerci să abordezi problema fără motivația potrivită, este mai puțin probabil să te apuci de treabă. Important este să nu te grăbești atunci când te gândești la amenajat. Nu este musai să îți faci toate planurile într-o singură zi. Poți începe de la cel mai mic sertar sau doar cu spațiul de sub chiuvetă. Astfel, nu va fi neapărat necesar să-ți faci de la început o imagine de ansamblu, care ar dura mult și pe care s-ar putea să nu o duci la bun sfârșit niciodată. 

Nu uita însă că cel mai important este confortul pe care ți-l oferă baia ta. Toate rutinele tale din această încăpere vor deveni mult mai plăcute dacă și locul va arăta așa cum îți dorești. Amintește-ți că orice organizare va trebui să înceapă cu dezordine, așa că nu te descuraja de la început.

Sursă foto: Shutterstock