De ce este bine să îți speli picioarele cu sare Epsom. Terapie chiar la tine acasă!

Sarea Epsom este un remediu popular, care calmează durerile musculare, atenuează stresul, depresia și stările de anxietate. Mai mult decât atât, băile cu această sare amară aduc multe beneficii și asupra picioarelor noastre. 

image

Cunoscută și sub numele de „sulfat de magneziu‟, sarea Epsom este un compus chimic, format din magneziu, sulf și oxigen, informează „Healthline‟. Denumirea sa provine de la orașul Epsom, din Anglia, unde a fost descoperită. 

În ciuda numelui său, sarea Epsom are o compoziție chimică diferită față de sarea de masă, cu care suntem obișnuiți. Aceasta este amară și se folosește ca remediu pentru a trata diferite probleme, precum: durerile musculare, constipația, insomnia sau stările depresive. 

Citește și: Sarea Epsom: 11 întrebuințări uimitoare

Beneficiile băilor cu sare Epsom

„Healthline‟ informează că sarea Epsom susține și sănătatea picioarelor. Înmuierea picioarelor în apă cu sare Epsom ajută la exfoliere, prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii uscate și aspre.

Mai mult decât atât, „Health Digest‟ susține că băile regulate cu acest tip de sare conferă pielii un miros proaspăt și curat, dar și că ajută în tratamentul infecțiilor fungice de la picioare.

În plus, dacă o așchie ți-a intrat în talpă, tot ce trebuie să faci, este să înmoi picioarele în această apă sărată și vei o putea scoate mai ușor.

Vezi și: Beneficiile uimitoare ale sărurilor Epsom 

În unele cazuri, băile cu sare Epsom reduc simptomele anumitor afecțiuni de sănătate, cum ar fi guta, ce provoacă picioare umflate, dureri și sensibilitate articulară. Doctorul Jeffrey Bowman subliniază efectele acestei băi asupra articulațiilor:

„Sunt zile în care alerg mult și mă dor articulațiile. Așa că, înmoi timp de 15-20 de minute picioarele în apă cu sare Epsom, iar la final, articulațiile nu mai sunt la fel de slăbite‟.

În plus, medicul spune că persoanele diagnosticare cu diabet trebuie să discute cu medicul înainte să folosească acest tip de sare.

INFO: Ca să te bucuri de benficiile sale, adaugă într-un lighean cu apă caldă, jumătate de cană cu sare Epsom. Înmoaie picioarele în apă, timp de 30 de minute, de două ori pe săptămână.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg