Cum să-ţi întăreşti imunitatea natural

1 79909 original jpg jpeg

Schimbările de temperatură, alimentaţia, activităţile de zi cu zi şi lipsa somnului afectează sistemul imunitar. Ştim că un sistem imunitar slăbit devine vulnerabil la bacterii, iar riscul de îmbolnăvire este mult mai ridicat. Dacă ai imunitatea slăbită, iată cum o poţi întări:

Practică sport

Sportul este foarte bun pentru sănătate. Indiferent de ce exerciţii preferi să faci, acasă, în parc sau la sala de gimnastică, ele sunt necesare pentru menţinerea sănătăţii. Chiar şi 15 minute de mers pe jos fac o diferenţă în sistemul imunitar. Persoanele care nu fac sport sunt mult mai predispuse la îmbolnăvire încă din tinereţe.

Dormi suficient

Ar trebui să dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte. Persoanele care nu dorm suficient suprasolicită corpul, crescând riscul de apariţie a bolilor infecţioase. Somnul este necesar pentru recuperarea organismului.

Mănâncă fructe şi legume

Când mănânci fructe şi legume, încearcă să le diversifici; alege-le pe cele colorate. Citricele (lămâia, portocala) sunt pe primul loc când vine vorba de întărirea sistemului imunitar, pentru că ele sunt sursă de vitamina C. Iar legumele care nu trebuie să-ţi lipsească sunt: spanacul, broccoli, sfecla roşie, castravetele.

Bea ceai verde

Ceaiul verde este foarte bun pentru minte şi corp. Antioxidanţii prezenţi în ceaiul verde întăresc sistemul imunitar, protejează organismul de daunele produse de radicalii liberi şi îmbunătăţesc funcţiile corpului. Bea zilnic câte o ceaşcă de ceai verde, dimineaţa sau seara.

Mănâncă usturoi

Usturoiul este cunoscut ca alimentul care întăreşte sistemul imunitar. Mănâncă usturoi crud sau include-l în diverse feluri de mâncare. Important este să nu îţi lipsească din alimentaţia zilnică.

Evită mâncarea procesată

Evită excesul de zahăr, gluten şi alimentele procesate – toate pot afecta sănătatea sistemului imunitar. Ele pot oferi organismului energie şi substanţe nutritive, dar au şi efecte negative asupra sănătăţii generale.

Evită alcoolul şi ţigara

Consumul excesiv de alcool afectează sistemul imunitar şi creşte riscul de infecţii pulmonare. De asemenea, fumatul are aceleaşi efecte pe care le are şi alcoolul asupra sănătăţii, putând provoca boli precum pneumonie şi bronşită.

Credit foto: detox-foods.co.uk