Cum scapi de furnici. 4 metode pentru combaterea insectelor

cum scapi de furnici jpeg

Indiferent dacă stai la casă sau într-un apartament, este posibil să te trezeşti peste noapte cu o „invazie" de furnici. Poţi să le îndepărtezi rapid fără a folosi metode chimice care pot dăuna copiilor şi animalelor de casă. Iată cum scapi de furnici.

1. Cum scapi de furnici - Scapă de spioni

Un grup nou de furnici va trimite întotdeauna câţiva „spioni" pentru inspectarea casei. Dacă observi câţiva dintre musafiri rătăciţi prin bucătărie, nu le permite să se întoarcă în cuib, deoarece vor reveni împreună cu toată familia. Îi poţi îndepărta cu ajutorul unui aspirator cu saci de unică folosinţă. Dacă localizezi cuibul coloniei de furnici, cel mai sigur este să-l distrugi turnând apă fiartă în interior.

2. Combaterea furnicilor - Nu le mai da motive să vină

Cauza apariţiei furnicilor în casa ta constă în cantitatea de alimente pe care le-o pui la dispoziţie. Furnicile vin de obicei după mâncare, aşa că resturile de la masă pot constitui un deliciu pentru acestea. Păstrează mâncarea acoperită, folosind capace, folii protectoare şi depoziteaz-o în frigider pentru siguranţă.

De asemenea, dacă te întrebi cum scapi de furnici, ocupă-te de gunoiul menajer şi de vasele murdare, imediat ce acestea au apărut. Dacă locuinţa ta este curată şi proaspătă, furnicile vor renunţa să apară nepoftite la tine acasă. Poţi spăla locurile prin care intră furnicile cu apă şi săpun.

3. Cum scapi de furnici - „Poţiuni” magice

Foloseşte o soluţie diluată din oţet şi apă cu care să ştergi locul prin care furnicile intră des. Oţetul alterează urma de miros pe care furnicile o lasă. Dacă nu vrei să miroase prin toată casa a oţet, foloseşte mirodenii puternic mirositoare: usturoi, chimen, cuişoare, sare, boabe de cafea, piper, ardei iute sau frunze de dafin în locurile prin care furnicile ar putea intra în casă. De asemenea, pudra de talc, creta sau varul au acelaşi efect de respingere a insectelor. Pentru un efect garantat, amestecă o linguriţă de alcool pur, două de detergent de vase şi 150 ml de apă. Cu ajutorul unui pulverizator, stropeşte toate suprafeţele cu care furnicile intră în contact. Soluţia nu este dăunătoare, iar alcoolul le va face pe furnici să stea departe pe viitor.

4. Combaterea furnicilor - Izolează-ţi casa

Furnicile sunt mici,aşa că îşi pot face loc chiar şi prin cele mai fine crăpături. Încearcă să le acoperi pe cele vizibile din tocurile uşilor şi ferestrelor.

Pont cum scapi de furnici - Foloseşte chit de lemn sau silicon pentru a fi sigură că orificiul este imposibil de accesat. Verifică întrerupătoarele,plinta podelei,mocheta şi covorul pentru că toate acestea pot ascunde furnici.