Cum se spală corect scaunele albe de grădină. Cele mai simple și eficiente trucuri!

Vara este una dintre cele mai frumoase perioade pentru a te relaxa alături de familie și prieteni în grădina plină de culoare. Iar ca să te bucuri de tot confortul, curățarea mobilierului din plastic este obligatorie. Iată cum se spală corect scaunele albe de grădină! 

Mobilier de gradina jpg

Dacă ai o curte spațioasă, poți amenaja un colț de relaxare în care să incluzi un mobilier de exterior confortabil, precum scaune și o masă, unde poți să savurezi o băutură rece, să citești o carte sau să iei cina alături de cei dragi. Desigur, pentru a te bucura de o atmosferă prietenoasă, este necesar să ții cont și de curățarea spațiului tău preferat.

Citește și: Cum cureți grăsimea de pe mobila de bucătărie, fără să folosești soluții din comerț

Spre deosebire de metal sau lemn, scaunele alb din plastic emană o atmosferă prietenoasă, sunt accesibile, durabile, confortabile și ușor de aranjat. Totuși, cea mai mare problemă cu aceste piese de mobilier este că se murdăresc foarte ușor când le lași în aer liber.

Din fericire, este relativ ușor să cureți mobilierul din plastic de grădină! Îți prezentăm câteva trucuri eficiente, fără chimicale și deloc scumpe. Iată ce trebuie să faci!

Cum se curăță corect mobilierul alb din plastic

Pentru început, muți scaunele albe într-un spațiu deschis, departe de plantele de grădină sau de textile care s-ar putea păta. Dacă este necesar, acoperi gazonul cu o prelată pentru a-l proteja. Apoi, cu ajutorul unui furtun, îndepărteazi murdăria și polenul de pe suprafața mobilierului și aplici o cantitate mică de săpun de vase pe un burete sau pe un șervețel și speli mobilierul. Ulterior, amesteci într-un vas bicarbonat de sodiu, înălbitor sau oțet, speli din nou și clătești, recomandă „House Digest‟.

Pont: Evită să folosești o perie dură pentru frecat sau un burete abraziv, deoarece pot zgâria plasticul și îl vor face mai greu de curățat în viitor! 

Citește și: Adaugă oțet și bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă! Vezi ce se întâmplă! 

Urme de mucegai pe mobilier? Iată cum scapi de ele!

Dacă mobilierul din plastic este vechi, este posibil să fi apărut pe el mici pete negre sau gri. În timp, mobilierul se poate degrada, capătă o textură aspră și astfel apare mucegaiul. 

Aceste pete de mucegai necesită o spălare cu presiune. Când speli cu presiune, asigură-te că aparatul pe care îl folosești este setat la un nivel ușor și că folosești mișcări lente și constante. Astfel, eviți deteriorarea plasticului.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg