Greșeli de grădinărit care afectează florile. Evită-le și bucură-te de o grădină frumoasă!

Din neatenție sau din necunoaștere, orice grădinar poate să facă greșeli care să afecteze creșterea și dezvoltarea plantelor. Evită să le faci și bucură-te de o grădină frumoasă și îngrijită! 

image

Ca să te asiguri că florile din grădina ta sunt sănătoase, udarea plantelor este extrem de importantă. Totuși, există unele greșeli comune pe care majoritatea grădinarilor le fac, așa cum este udarea florilor într-un moment nepotrivit al zilei. Este tenant să crezi că plantele au nevoie de mai multă apă în cele mai calde momente ale zilei. În realitate, udarea florilor în mijlocul zilei este ineficientă. Dacă vei uda plantele în căldura soarelui de la amiază, atunci cea mai mare parte a apei se va evapora, înainte să ajungă la rădăcini. Mai mult decât atât, există riscul ca florile să se deterioreze. Cel mai bun moment pentru a uda plantele este dimineața, când temperaturile sunt mai mici decât în restul zilei. Și seara este o opțiune bună, însă trebuie să eviți să uzi frunzele, deoarece umiditatea poate degrada părțile plantei. 

Citește și: Cafeaua, secretul unei grădini frumoase. Te ajută inclusiv să ai hortensii superbe! 

Udare excesivă

Din prea multă dragoste pentru plantele tale, poți să fii tentat să uzi plantele în exces. Prea multă apă poate cauza probleme, precum putrezirea rădăcinilor. Fiecare floare are nevoi specifice - unele au nevoie constantă de apă, în timp ce altele nu.

Ca să verifici nivelul de umiditate al plantei, apasă solul cu degetul. Dacă se simte umed și rece, atunci înseamnă că există suficientă umiditate, iar planta nu are nevoie de apă, iar dacă este uscat, probabil a sosit momentul să uzi floarea. 

Nu folosești apă de ploaie

Dacă ai posibilitatea, udă plantele cu apă naturală de ploaie în locul apei de la robinet! Apa de ploaie este o resursă naturală, fără substanțe chimice, cu un pH bun pentru majoritatea plantelor de grădină, în timp ce apa de la rețea poate să conțină clor și fluorură, substanțe dăunătoare pentru unele flori. Dacă nu ai posibilitatea de a colecta apa de ploaie, atunci pune într-un vas, apă de la robinet și las-o să stea peste noapte, deoarece poate ajuta la disiparea clorului. 

Vezi și: Test. Ești o persoană organizată? Una dintre flori îți arată adevărul!

Prea multă presiune 

Dacă preferi să uzi plantele cu furtunul, udarea trebuie să fie făcută cu o presiune scăzută. În caz contrar, frunzele se pot deteriora din cauza presiunii mari, în special frunzele plantelor tinere sau răsadurilor. Ideal este să folosești o duză reglabilă și să verifici presiunea departe de plante, înainte să începi să le uzi. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg