Greșeli de grădinărit care afectează florile. Evită-le și bucură-te de o grădină frumoasă!

Din neatenție sau din necunoaștere, orice grădinar poate să facă greșeli care să afecteze creșterea și dezvoltarea plantelor. Evită să le faci și bucură-te de o grădină frumoasă și îngrijită! 

image

Ca să te asiguri că florile din grădina ta sunt sănătoase, udarea plantelor este extrem de importantă. Totuși, există unele greșeli comune pe care majoritatea grădinarilor le fac, așa cum este udarea florilor într-un moment nepotrivit al zilei. Este tenant să crezi că plantele au nevoie de mai multă apă în cele mai calde momente ale zilei. În realitate, udarea florilor în mijlocul zilei este ineficientă. Dacă vei uda plantele în căldura soarelui de la amiază, atunci cea mai mare parte a apei se va evapora, înainte să ajungă la rădăcini. Mai mult decât atât, există riscul ca florile să se deterioreze. Cel mai bun moment pentru a uda plantele este dimineața, când temperaturile sunt mai mici decât în restul zilei. Și seara este o opțiune bună, însă trebuie să eviți să uzi frunzele, deoarece umiditatea poate degrada părțile plantei. 

Citește și: Cafeaua, secretul unei grădini frumoase. Te ajută inclusiv să ai hortensii superbe! 

Udare excesivă

Din prea multă dragoste pentru plantele tale, poți să fii tentat să uzi plantele în exces. Prea multă apă poate cauza probleme, precum putrezirea rădăcinilor. Fiecare floare are nevoi specifice - unele au nevoie constantă de apă, în timp ce altele nu.

Ca să verifici nivelul de umiditate al plantei, apasă solul cu degetul. Dacă se simte umed și rece, atunci înseamnă că există suficientă umiditate, iar planta nu are nevoie de apă, iar dacă este uscat, probabil a sosit momentul să uzi floarea. 

Nu folosești apă de ploaie

Dacă ai posibilitatea, udă plantele cu apă naturală de ploaie în locul apei de la robinet! Apa de ploaie este o resursă naturală, fără substanțe chimice, cu un pH bun pentru majoritatea plantelor de grădină, în timp ce apa de la rețea poate să conțină clor și fluorură, substanțe dăunătoare pentru unele flori. Dacă nu ai posibilitatea de a colecta apa de ploaie, atunci pune într-un vas, apă de la robinet și las-o să stea peste noapte, deoarece poate ajuta la disiparea clorului. 

Vezi și: Test. Ești o persoană organizată? Una dintre flori îți arată adevărul!

Prea multă presiune 

Dacă preferi să uzi plantele cu furtunul, udarea trebuie să fie făcută cu o presiune scăzută. În caz contrar, frunzele se pot deteriora din cauza presiunii mari, în special frunzele plantelor tinere sau răsadurilor. Ideal este să folosești o duză reglabilă și să verifici presiunea departe de plante, înainte să începi să le uzi. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg