Data de expirare a celor mai folosite obiecte

1 76727 original jpg jpeg

Nimic nu este etern în viaţă, mai ales lucurile materiale. În unele cazuri, semnele sunt vizibile şi chiar vin în scris. Cu toate acestea, există multe obiecte care au o dată de expirare, dar care nu este total explicită. Pentru că le folosim aproape zilnic, iată care sunt!

Perna de dormit

Sunt sigură că nu te mai poţi despărţi de perna ta. A trecut mult timp până ai găsit-o pe cea perfectă şi nu vrei să o arunci când dormi aşa de bine pe ea. Problema este că pernele au şi ele o dată de expirare. Sunt recomandate 2-3 ani. Şi, indiferent de materialul cu care este făcut, odată cu trecerea timpului, devine doar o casă pentru bacterii.

Papucii de casă

Nu este nimic mai plăcut după o zi obositoare decât să ajungi casă, să te descalţi şi să îţi iei în picioare papucii de casă pufoşi. Dar, dacă îi ai de mult timp, poate că ar trebui să îi schimbi. Se recomandă schimbarea papucilor la fiecare 6 luni. Dacă nu, el pot deveni casă pentru bacteriile fungice şi pot dezvolta un miros neplăcut.

Prosoapele

Ştiai că prosoapele pot expira? Ele sunt recomandate spre folosul zilnic până la trei ani. Este important să reţii că diminuarea blândeţei şi pierderea capacităţii de absorbţie nu sunt singurele semne care-ţi spun că este timpul să înlocuieşti prosopul. Umiditatea duce la apariţia bacteriilor, iar mirosul pe care-l capătă în timp să devină nesuportabil.

Periuţa de dinţi

Ştim că este recomandată înlocuirea periuţei de dinţi la cel puţin trei luni. Medicul stomatolog ne repetă mereu. Care este motivul? Cu cât aceeaşi periuţa este folosită mai mult timp, cu atât mai mult creşte riscul de a te confrunta cu infecţii. Umiditatea din periuţa de dinţi este terenul propice pentru formarea bacteriilor.

Suzetele bebeluşilor

Igiena copiilor este foarte importantă. Nu trebuie să îţi faci griji dacă devii prea atentă la aceste aspecte. Lucrurile pe care copiii le-au băgat în gură pentru a suge sau pentru a bea lapte trebuie schimbate în mod constant. Dacă suzetele sau bubul de la biberon sunt fabricate din latex, acestea trebuie schimbate la cel puţin 3 săptămâni, indiferent de cât de des sunt folosite şi în ce condiţii se află.

Credit foto: www.steptohealth.com