Descifrează limbajul căţelului

1 47304 original jpg jpeg

Chiar dacă nu vorbeşte precum personajele patrupede din filme, câinele tău încearcă să comunice, să-ţi transmită bucuria sau nevoile lui. Ştii să-i descifrezi limbajul?

Te-ar mai putea interesa:

Căţelul învaţă după trei luni să ceară afară

Cum îl dezveţi să cerşească la masă

„Hai la joacă!"

Să spunem că, după ce te adulmecă pentru câteva momente, căţelul tău se lasă cu boticul pe labe şi-şi ţine urechile ciulite, mişcându-şi coada cu vioiciune. Toate sunt semne de chemare la joc.

Chiar dacă la prima vedere este posibil să-ţi pară agresiv, căţelul nu aşteaptă altceva decât să i te alături, să iei una dintre jucăriile lui preferate şi să încingeţi o repriză de joacă. Un căţel care vrea atenţia ta sare şi latră bucuros, se roteşte şi dă din coadă nerăbdător să-i urmezi chemarea.

„Tu eşti şefa"

Când se întinde pe burtă cu urechile lăsate,ai putea crede că are chef să vă jucaţi,dar tot ce vrea de fapt să-ţi transmită este că se recunoaşte drept supus al tău. Dacă ar putea,ţi-ar spune:„Ştiu că tu eşti şefa! Am să te ascult orice mi-ai cere să fac!”.

Dacă îl observi că se manifestă la fel şi în faţa unui alt căţel,ei bine,prin aceste gesturi îi dă de înţeles că nu vrea să intre în conflict. Este modul lui de a evita confruntările.

„Mi-e frică"

Dacă se simte în pericol, căţelul tău tinde să-şi lase coada în jos sau chiar între labele din spate, îşi ţine capul plecat şi urechile pe spate. Un alt semn că se teme este că se lasă uşor la pământ, pentru a-şi proteja pântecele. Aceste atitudini sunt modul lui de a reacţiona.

Pare calm, însă este pregătit să se apere şi chiar să muşte. Pentru a-l linişti, vorbeşte-i, păstrează-ţi braţele pe lângă corp şi ai grijă să nu-l priveşti în ochi. Va simţi că nu vrei să-l înfrunţi, nici să-i faci vreun rău.

„Alintă-mă!"

Urechile lăsate,coada zbătându-se în aer şi blăniţa moale de pe spate sunt cele mai evidente chemări să-ţi alinţi căţelul.

Nu va încerca să te privească în ochi,ceea ce arată că îţi este supus,şi te va adulmeca pe îndelete. Aşa îţi arată prietenia,curiozitatea lui,dar şi că abia aşteaptă să-i dai atenţie şi să-l mângâi.

„Nu-mi plac câinii din jur"

Mişcarea cozii nu este întotdeauna un semn de prietenie. Când întâlneşti un câine străin, aflat în lesă, care încearcă să se apropie de al tău cu urechile ciulite şi coada ridicată, el transmite mai degrabă semnale de ostilitate. Ochii lui au o privire dură şi nu şi-i coboară în faţa căţelului tău?

Ei bine, nu e nevoie să-şi arate colţii, pentru că e clar că, dacă nu ar avea lesă, ar deveni şi mai agresiv, ba chiar ţi-ar muşca prietenul patruped. Îndepărtaţi-vă în linişte şi cât mai repede.

Ştiai că...

...atunci când îşi exprimă fericirea,câinii dau din coadă mai mult în partea dreaptă?



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg